Yerleşik yabancılar Yeni Yıl Pazarı'nda buluştu 

ANTALYA'nın Alanya ilçesinde bu yıl 12'ncisi düzenlenen Alanya Uluslararası Yeni Yıl Pazarı iki gün boyunca süren etkinliklerle gerçekleştirildi. Yerli ve yabancı binlerce kişinin katıldığı pazarın tüm geliri engelliler yararına kullanılacak. 

Alanya Belediyesi ve Alanya Belediyesi Yabancılar Meclisi tarafından bu yıl 12'ncisi düzenlenen Alanya Uluslararası Yeni Yıl Pazarı, Alanya Belediye binası arkasında gerçekleştirildi. İki gün süren etkinliklerde ilçede yaşayan yabancıların ülkelerine ait çok sayıda hediyelik eşya ve yemek standı kuruldu. Ayrıca pazar alanında çeşitli etkinlikler ve fotoğraf alanları oluşturuldu. Çok sayıda ülke vatandaşı; kendi kültür, gelenek ve göreneklerini stantlarda sergileme ve diğer milletlerin vatandaşları ile paylaşma imkanı buldu. 

GÖSTERİLER ALKIŞ ALDI 

Pazarda kurulan sahnede iki gün boyunca dans ve müzik gösterileri yapıldı. Pek çok ülkenin yöresel dansları ve müzikleri sahnede sergilenirken, yerli ve yabancı ziyaretçilere çok farklı kültürleri de görme imkanı sunuldu. Yeni Yıl Pazarı'nın ilk gününde akşam saatlerinde ise sanatçı ve keman virtüözü Gülşah Tütüncü sahneye çıkarken, ikinci gün kapanışı müzisyen Göksel Doğançay gerçekleştirdi.  

KARAOĞLU'NDAN BAŞKAN YÜCEL'E TEŞEKKÜR

Yeni Yıl Pazarı'nın açılışına Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya Belediyesi Yabancılar Meclisi Başkanı Abdullah Karaoğlu, MHP Alanya İlçe Başkanı Mustafa Sünbül, meclis üyeleri, STK temsilcileri, muhtarlar ve yerli yabancı binlerce vatandaş katıldı. Açılış konuşmasını gerçekleştiren Abdullah Karaoğlu, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel'e kendilerine verilen bu imkandan dolayı teşekkür ettiğini söylerken, tüm katılımcılara iyi eğlenceler diledi. Karaoğlu'nun ardından meclisin İngiliz, Alman ve Rus temsilcileri konuşma yaparak Başkan Yücel'e teşekkür etti.

TÜM GELİRİ ENGELLİ BİREYLERE BAĞIŞLANACAK

Açılış konuşmasında önceki yıllarda olduğu gibi pazarın tüm gelirini engelli bireylere bağışlayacaklarını belirten Başkan Yücel, Yoğun talep üzerine 2 güne çıkardığımız, Alanya Belediyesi Yabancılar Meclisi'miz önderliğinde düzenlediğimiz Yeni Yıl Pazarı'mızdan elde edilen gelirin tamamını engelli bireyler için bağışlanmaktadır dedi.

'BU MEYDANDA İNSANA SAYGI VE KÜLTÜREL ZENGİNLİK VAR'

Yerleşik yabancılara 'Yeni Alanyalılar' olarak seslendiklerini hatırlatan Başkan Yücel, Dostluğun ve kardeşliğin en güzel örneğini, vatandaşlarımız ve Yeni Alanyalı dostlarımızla, bugün bu alanda tekrar yaşıyoruz. Burada yabancı derneklerin yanı sıra Alanya'dan da çok sayıda sivil toplum kuruluşu ve işletme stant açarak kültürümüzü sergilemektedir. Bu meydanda insana saygı ve kültürel zenginliğin sonuçlarını hep birlikte görüyoruz. 350 bini aşkın nüfusuyla, 127 ülkeden 55 bin yerleşik yabancının yaşadığı, 81 vilayetten göç alan Alanya'mız, tıpkı Selçuklu ve Osmanlı Medeniyetlerindeki gibi çok kültürlü bir medeniyete hala ev sahipliği yapmaktadır diye konuştu.