Valilikte hayırseverlerden çifte protokol

- ANTALYA Valisi Ersin Yazıcı, hayırseverler tarafından Alanya ilçesinde yapılacak olan biri ana okulu, diğeri sağlık merkezinin protokollerini imzaladı. Vali Yazıcı, hayırseverleri kutlarken, Turizmin başkenti Antalya, hayırseverlerimizin desteğiyle eğitimden sağlığa gücüne güç katmaya devam ediyor dedi.

Antalyalı hayırseverler, eğitimden sağlığa birçok konuda şehre değer katmaya devam ediyor. Vali Ersin Yazıcı, hayırseverler Mehmet Şükrü Cimrin ve Şükrü Cimrin ile Alanya Mahmutseydi Mahallesi'nde 400 metrekare kapalı alana 2 hekimli olarak inşa edilecek, 'Aile Sağlığı Merkezi ve Lojman Hizmet Binası' protokolünü imzaladı. Protokol törenine İl Sağlık Müdürü İsmail Başıbüyük, hayırseverlerde katıldı.

RAMAZAN AYININ EN GÜZEL TEZAHÜRÜSÜNÜZ

Hayırseverlerin Antalya'ya büyük katkılar sunduklarını dile getirerek kendilerine teşekkür eden Vali Yazıcı, Hepimizin bildiği gibi Ramazan ayını idrak etmekteyiz. Ramazan; paylaşmak, paylaşarak çoğalmak demektir. Siz de bize bu paylaşmanın en güzel örneklerinden birini bugün imzaladığımız bu protokolle bir kez daha gösteriyorsunuz. Sizler, Ramazan ayının en güzel tezahürüsünüz. Teşekkür ediyorum. Allah yaptığınız hayırları kabul etsin diye konuştu. Antalya'da göreve başladığı günden bu yana hayırseverler ile birlikte birçok protokole imza attığını dile getiren Vali Yazıcı şunları kaydetti:

Antalya'da göreve başladığım günden bu yana daha önce karşılaşmadığım kadar hayırseverle karşılaştım ve birçok protokol imzaladım. Geçtiğimiz Mart ayında da 2'si sağlık alanında 1'i eğitim alanında olmak üzere 3 protokole imza attık. Turizmin başkenti Antalya aynı zamanda hayırseverlerinde başkenti. Gönlü güzel hayırseverlerimizin desteğiyle protokollerimiz hız kesmeden devam ediyor.

Alanya'da 400 metrekarelik kapalı alana yapılacak olan sağlık merkezi ve lojmanın 12 ay içerisinde tamamlanması planlanıyor.

KADIN GİRİŞİM GRUBUNDAN ANA OKULU

Vali Ersin Yazıcı, düzenlenen ikinci protokol töreninde de hayırseverler Nilgün Akman ve Yıldız Yücel'ı makamında kabul etti. Alanya Koza Ürünleri ve El Sanatları Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi adına Yönetim Kurulu Başkanları hayırseverler Nilgün Akman ve Yıldız Yücel ile Alanya'da yapılacak olan Rukiye Hatipoğlu Anaokulu'nun protokolü imzalandı. Törene Alanya Belediye Başkan Vekili Mehmet Babaoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çalışkan, İl Sağlık Müdürü Opr. Dr. İsmail Başıbüyük de katıldı.

'SAĞLIK ÇALIŞANLARINA HEDİYE ETMEK İSTEDİK'

Hayırseverlerden Yıldız Yücel, Rukiye Hatipoğlu Anaokulu'nu pandemi döneminde gece gündüz demeden çalışan sağlık çalışanlarımıza hediye etmek istedik. Sağlık çalışanlarımızın o dönem yaptıkları fedakârlıkları hepimiz biliyoruz. Biz de yapacağımız anaokulu ile Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanemizde çalışan sağlık personellerinin çocukları ile bir arada olmasını istedik. Bizden, kıymetli sağlık çalışanlarımıza bir hediye olacak dedi.

'BİZLERİN GÖNÜL BİRLİĞİ VAR'

Vali Ersin Yazıcı, Antalya'nın en hayırsever şehir olduğunu belirterek, Ben 31 yıllık Mülki İdari Amirliğim boyunca 13 şehirde görev yaptım. İnanın Antalya bu şehirler arasında açık ara bir numara. Her hafta bir protokolümüz oluyor. Siz de kooperatif olarak Antalya'ya çok iyi bir örnek oldunuz. Yaptığınızın birçok kooperatifimize örnek olmasını diliyorum. Kadınlarımızın çalışma hayatındaki sayısı her geçen gün artıyor. Anaokulları günümüzde önemli bir ihtiyaç diye konuştu.

Alanya İlçesi Oba Mahallesi'nde 2 bin 180 metrekare alana yapılacak olan 8 derslikli Rukiye Hatipoğlu Anaokulu binasının 18 ay içerisinde bitirilecek. Okul, Millî Eğitim Bakanlığı'na bağlı olurken, bina mülkiyeti ise Sağlık Bakanlığı'na devredilecek.