Vali Yazıcı, Kepez'de yapılacak anaokulunun temelini attı

- VALİ Ersin Yazıcı, Kepez'de yapılacak olan 12 derslikli Kepez Kültür Anaokulu'nun temel atma törenine katıldı. Törende konuşan Vali Yazıcı, Attığımız bu temel ile çocuklarımızın ve ülkemizin yarınlarına yatırım yapıyor, ülkemizin yarını olan yavrularımıza güzel bir okul kazandırıyoruz dedi.

Vali Ersin Yazıcı, Kepez ilçesinde tamamı devlet tarafından yapılacak olan 12 derslikli Kepez Kültür Anaokulu'nun temel atma törenine katıldı. Törene Vali Yazıcı'nın yanı sıra Kepez Kaymakamı Nusret Şahin, İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çalışkan, Kepez Kültür Mahallesi Muhtarı Erol Zeybekoğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törendeki konuşmasına katılımcıları selamlayarak başlayan Vali Yazıcı, Güzel bir ana tanıklık etmek için bir aradayız. 'Bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum' diyen bir anlayışın, bir inancın mensupları olarak burada eğitime ilk adımın atılacağı 12 derslikli anaokulumuzun temelini atıyoruz. İnşallah bu güzel okulumuzun büyüdüğünü ve çok kısa zamanda tamamlandığını hep birlikte göreceğiz diye konuştu.

EĞİTİM YATIRIMLARI

Eğitim konusunda yatırımların tüm hızıyla devam ettiğini söyleyen Vali Yazıcı şunları kaydetti:

31 yıllık mülki amir olarak gerçekten şuan çok mutluyum. 90'lı yıllarda bu tür inşaatlara başladığımızda 'bizim görev süremiz acaba bu inşaatın bitmesine yeter mi?' diye kendi aramızda tartışırdık. Ne yazık ki mesleğimizin ilk yıllarında Kaymakam olarak ilçelerde kısa süreli çalıştığımızdan böyle okullarımızın bitmesine görev süremiz yetmezdi. Artık günümüzde aynı yıl içinde temelini atıyoruz. Temelini attığımız bu okulumuzun 10 ay gibi kısa bir süre sonra da inşallah açılışını yapacağız. Devletimiz bu tür yapıları halkımızın hizmetine sunmak için tüm gücüyle çalışıyor. Bundan gerçekten çok mutluyuz. Şuan eğitim konusunda yatırımlarımız tüm hızıyla devam ediyor. Kepez halkına, Antalya halkına yakışanı yapıyoruz. Eğitim yuvalarımızı çağa ve bilime uygun olarak hazırlayıp evlatlarımızın kullanımına sunuyoruz. Gençlerimizi de bu sayede hep birlikte geleceğe hazırlıyoruz.

'EĞİTİM HER ŞEYİN BAŞI'

Konuşmasına okul öncesi eğitimin önemine değinerek devam eden Vali Yazıcı, Sizinle beraber bu mutluluğu ve heyecanı ben de yaşıyorum. Eğitim her şeyin başı. Devletimizin şüphesiz son yıllarda eğitim alanlarında birçok yatırımı oldu. Bu da onlardan biri. Dünyanın süper liginde olmak istiyorsak eğitim alanındaki yatırımlarımıza devam edeceğiz dedi.

BAŞKAN TÜTÜNCÜ'YE ÖVGÜ

Konuşmasının sonunda Kepez Belediyesi'ne de ayrı bir parantez açan Vali Yazıcı, Bu tür yatırımlarda önümüzü açan, çalışkan bir belediye başkanımız var. Biz inşaat yapacağız dediğimiz zaman tüm prosedürleri hızlıca çözüp bize destek veriyor. Kepez Belediye Başkanımıza bir kez daha teşekkür ediyorum. Okulumuz Antalya'mıza ve Kepez'imize hayırlı olsun diyor, Ramazan ayınızın mübarek ve tuttuğunuz oruçların kabul olmasını diliyorum dedi.

Vali Yazıcı'nın konuşmasının ardından edilen dualar eşliğinde çocukların ve protokol üyelerinin butona basmasıyla anaokulunun temeli atıldı.