Vali Yazıcı, depremzede çocukları sınıfta ziyaret etti

- KARHARAMANMARAŞ merkezli 11 ilde yıkıma neden olan depremin ardından Antalya'ya gelen depremzede çocuklar eğitim öğretime başladı. 56 depremzede çocuğun eğitim görmeye başladığı Fatmagül Özpınar İlkokulunu ziyaret eden Antalya Valisi Ersin Yazıcı, sınıfları dolaşarak çocuklarla sohbet etti.

Yaşanan deprem felaketinin ardından Antalya'da bulunan otel, pansiyon, apart ve yurtlar gibi birçok noktaya yerleştirilen depremzede ailelerin çocukları eğitim öğretime başladı. Antalya Valisi Ersin Yazıcı, 56 depremzede öğrencinin eğitim gördüğü Fatmagül Özpınar İlkokulu'nu ziyaret etti. Sınıfları gezerek çocuklarla sohbet eden Yazıcı, yaşanan felaketin yaralarını el birliğiyle sarılacağını ifade etti. Vali Yazıcı, Aranızda arkadaşlarınız var. Onlarla bir arada eğitim göreceksiniz. Onlar bizlerin misafirleri. Misafirlerinize nasıl davranacağınızı siz iyi bilirsiniz diyerek yol gösterdi.

15 BİN 98 DEPREMZEDE ÇOCUK EĞİTİME BAŞLADI

Bugün sabah itibariyle Antalya il genelinde 157 bin 777 depremzedenin çeşitli yerlere yerleştirildiğini belirten Yazıcı, İl merkezi ve 18 ilçemiz dahil olmak üzere 15 bin 98 depremzede çocuğumuz eğitime başladı. Çeşitli okullara yerleştirildi. Ana sınıfı çağından 12'nci sınıfa kadar çocuklarımız bulunuyor. Tüm çocuklarımıza eğitim görecekleri okulun üniformaları sağlandı ve sınıflara yerleştirildi dedi.

AKRABALARININ YANINA YERLEŞEN DEPREMZEDE SAYISI ARTIYOR

Antalya'da otel, apart eklentilerini, yurtlar ve pansiyon gibi yerlerde yaşam süren 74 bin 729 depremzede olduğunu ifade eden Yazıcı, Artık gelişler büyük oranla kesildi. Hızlı artış olmuyor. Kendi imkanlarıyla gelip Antalya'da, Alanya'da veya farklı ilçelerdeki akrabalarının yanına yerleşen depremzede sayımız ise 66 bin 653 oldu. Bu sayı her geçen gür artmaya devam ediyor diye konuştu.

BİNLERCE DEPREMZEDEYE SAĞLIK HİZMETİ İÇİN YERİNDE ULAŞTIK

Deprem bölgesinden gelen misafirlere her türlü yardımın yapıldığını kaydeden Vali Yazıcı, Başta kamu kurumları olmak üzere tüm hemşehrilerimiz seferber olmuş durumda. Sahada ciddi bir sıkıntımız yok. Biz insanlarımızın yaşadığı bu travmayı bir nebze de olsun atlatabilmeleri adına, özellikle çocukları travmadan kurtarmak adına elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Bölgemizde şu ana kadar bizzat yerinde sağlık hizmeti uyguladığımz 80 bin 363 kişi var. Psikodestek anlamında da 60 bin 700 vatandaşımıza ulaştık dedi.