Vali Yazıcı'dan 23 Nisan Bayramı mesajı

- ANTALYA Valisi Ersin Yazıcı, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) kuruluşunun 103'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Vali Yazıcı'nın yayımladığı mesaj şöyle;

Bugün, 'Egemenlik kayıtsız, şartsız milletindir' şiarıyla istiklal mücadelemizi veren milletimizin, bağımsızlık uğruna gösterdiği fedakârlığın unutulmaz timsali ve sarsılmaz kalesi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi'mizin kuruluşunun 103'üncü yıl dönümü. Bugün, dünyadaki tek çocuk bayramı. Bugün, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı. Kutlu olsun.

Sevgili çocuklar;

Türkiye Cumhuriyetimizin Banisi, Türkiye Büyük Millet Meclisi'mizin İlk Başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bugünü sizlere armağan etmiştir. Çünkü sizler geleceğimizi aydınlatacak, ülkemizi daha da müreffeh, daha da güçlü yarınlara taşıyacaksınız. İstiklalimizi temin eden milletimizin istikbalini sizler aydınlatacaksınız. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün; 'Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı ve ikbal ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli, değerli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şey bekliyoruz.' sözünü asla unutmayınız. Sizlere daha iyi bir gelecek sunmak adına canla başla görevimizi en iyi şekilde icra ediyoruz. Eğitimden spora, kültürden sanata, bilimden teknolojiye her alanda sizlere en iyi imkân ve olanaklarla büyük hayallerinize devlet olarak en büyük katkıları sunmaya çalışıyoruz. Sizlerin de bu sorumluk bilincini omuzlarınızda hissederek en iyi şekilde kendinizi yetiştireceğinize yürekten inanıyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle; Türkiye Büyük Millet Meclisimizin ilk başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını rahmet ve minnetle yâd ediyorum. Milletimizin ve çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum. Nice 103 yıllara!