'Tombul ile Hımbıl', depremzede çocukları güldürdü

- ANTALYA'daki bir amatör tiyatro grubu, deprem bölgesine gidip çadır kentlerde oyun sahneledi. Amatör tiyatrocular, depremzede çocukları güldürdü, keyifli zaman geçirmelerini sağladı.

ÖZEL OYUN HAZIRLANDI

Haşim İşcan Mahallesi'ndeki kültür evinin tiyatro grubu, 6 Şubat tarihinde yaşanan ve 11 ilde etkili olan deprem felaketinden sağ kurtulan çocuklar için oyun sahneledi. Adem Atar'ın yazdığı Sermin Kasapoğlu, Hülya Ekimler ile Bilal Özdemir'in rol aldığı 'Tombul ile Hımbıl'ın Maceraları' adlı oyun özel olarak hazırlandı.

OYUN VE İHTİYAÇLAR TAŞINDI

Tiyatro grubu, Veli-Der Antalya Şubesi ile Gülen Ercan'ın işbirliği ve organizasyonunda, bazı sivil toplum kuruluşlarının da desteğiyle deprem bölgesindeki çocukların ihtiyaçları olan kitap, kırtasiye, oyuncak, kıyafet, hijyen malzemesi topladı. Amatör tiyatrocular, 'Tombul ile Hımbıl'ın Maceraları' adlı oyunun da dekor ve kostümleri Muratpaşa Belediyesi'nden sağlanan araçlara yüklendi yola çıkıldı.

TOMBUL İLE HIMBIL GÜLDÜRDÜ

Deprem bölgesine ulaşan tiyatro ekibi, çadır kentlerde yaşayan çocukları bir araya getirdi. Tiyatro oyuncuları, 'Tombul ile Hımbıl'ın Maceraları' adlı oyunu 10 gün boyunca farklı mekânlarda sahneledi. Neşeli oyunu izleyen yüzlerce depremzede çocuğun yüzü güldü, keyifli dakikalar yaşadı. Tiyatro grubu ile birlikte deprem bölgesine giden ahşap oyuncak yapımı sanatçıları İsmet Süzme, Orhan Ercan'da beraberlerinde götürdükleri malzemelerle çocuklara oyuncak yapımını öğretti, üretilen ahşap oyuncaklarla oynamaları, birbirleriyle yarışmaları sağlandı. Depremzede çocuklara çok sayıda oyuncak, kitap hediye edildi.

'ACILARINA ORTAK OLDUK'

Antalya'ya dönen ekip, Şehirleri yerle bir eden felaketten canlarını kurtaran bölge halkının yanında birkaç gün de olsa yer alarak bizde yaşanan acılara ortak olduk, ihtiyaçlarının karşılanmasına katkıda bulunduk, çocuklarımızı eğlendirerek, güldürerek acılarını, üzüntülerini bir nebzede olsa azaltmaya çalıştık dedi.