TİP'in Antalya Milletvekili adayları tanıtıldı

TÜRKİYE İşçi Partisi (TİP) Antalya Milletvekili aday tanıtım toplantısı gerçekleşti. Toplantıya katılan Antalya Milletvekili adayı Barış Atay Mengüllüoğlu ile İzmir Milletvekili adayı İrfan Değirmenci'ye vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

14 Mayıs'ta gerçekleştirilecek genel seçimler öncesi TİP Antalya Milletvekili adayları tanıtım toplantısı Nazım Hikmet Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleşti. Toplantıya TİP Antalya İl Başkanı Barış Özdemir, TİP'in Hatay milletvekili ve Antalya adayı Barış Atay Mengüllüoğlu, İzmir Milletvekili adayı İrfan Değirmenci, milletvekili adayları ve çok sayıda partili katıldı. Aday tanıtım toplantısında Değirmenci ve Mengüllüoğlu'na yoğun ilgi gösterildi. TİP'in milletvekili aday listesinde yer alan adaylar tek tek tanıtıldı.

Toplantıda konuşan TİP Antalya İl Başkanı Barış Özdemir, Antalya yerelinde 3 vekil çıkarma hedefleri olduğunu söyledi.

'BAĞRINIZA BASTIĞINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM'

Milletvekili adayı Barış Atay Mengüllüoğlu, Hataylı olduğunu belirterek Antalya'dan aday gösterilmesiyle ilgili konuştu. Mengüllüoğlu, Beni bağrınıza bastığınız için çok teşekkür ederim. Benim için büyük bir onur. Hayatta ne yaparsak yapalım hep bir yarınımız varmış diye düşünüyoruz ama 103 saniyede her şey değişti dedi.

İŞTE TİP'İN MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

TİP'in Antalya Milletvekili aday listesinin ilk sırasında il başkanlığından istifa eden MYK üyesi Yunus Başaran yer aldı. TİP'in Hatay milletvekili olarak görev yapan Barış Atay Mengüllüoğlu 2'nci sıradan listeye girdi. 3'üncü sırayı Emire Ulutaş edinirken çevre davalarıyla bilinen avukat Tuncay Koç 4'üncü sırada, maden ocaklarına karşı mücadele eden ve öldürülen Aysin ve Ali Ulvi Büyüknohutçu çiftinin kızı Emine Büyüknohutçu 5'inci sırada yer aldı. Milletvekili aday listesini oluşturan diğer isimler ise şu şekilde:

Emire Ulutaş, Ayşe Bilge Kalın, Ezgi Altınkurt Sağlık, Kerim Uğur, Gülizar Kocadağ, Hasan Girginel, Ayfer Güneşhan, Ahmet Elataş, Betül Ürküten, Gamze Pelin Demircan, Bilge Erk, Leyla Çelebi, Mehmet Utkan Çobanoğlu.