TGA'da seçim heyecanı

TÜRKİYE'nin iç ve dış turizm pazarında bir marka ve cazibe merkezi haline gelmesi amacıyla 2019'da kurulan Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı'nda (TGA), 18 kişilik yönetim kurulundan 13'ünün belirleneceği seçim heyecanı yaşanıyor. 25 Aralık'ta Türkiye'nin 7 bölgesinden konaklama tesisleri, yeme-içme ve deniz tesislerinin temsilcileri sandığa gidecek.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı 2019 yılında kurulan TGA'nın 25 Aralık'ta, konaklama tesislerini temsilen Türkiye'nin 7 bölgesinden toplam 12 kişi ile yeme-içme-eğlence-deniz tesislerini temsilen de 1 kişi olmak üzere 13 yönetim kurulu üyesinin seçimi yapılacak. 25 Aralık'ta yapılacak seçimlerle ilgili kesinleşmiş seçmen listeleri de yayımlandı. Seçimde konaklama tesisleri için Marmara ve Akdeniz bölgelerinden 3'er üye, Ege Bölgesi'nden 2 üye, Karadeniz, İç Anadolu, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinden 1'er üye belirlenecek.

TÜROFED ADAYLARINI DUYURDU

Yaklaşık 3 bin üyesi ve 6 bölgedeki 17 üye derneğine sahip Türkiye Otelciler Federasyonu'nun (TÜROFED) üye dernekleri de TGA'nın yönetim kurulu için adaylarını açıkladı. TÜROFED Başkanı Sururi Çorabatır, Türkiye turizminin gelişmesi ve tanıtımı için TGA'nın rolü çok büyük. Pandemi dönemi ve Rusya-Ukrayna çatışmasına rağmen TGA çok ciddi bir çalışma yaparak Türkiye turizminin zarar görmesine engel oldu. Bu zorlu dönemde TGA'da görev yapan tüm yönetim kurulu üyelerine teşekkür ediyoruz. TÜROFED olarak biz de TGA'ya inanarak büyük destek verdik. TGA içinde TÜROFED üyelerinin Türkiye turizmini daha da yukarılara taşımak için çaba harcayacak olması büyük bir onur dedi.

ADAYLARI DERNEKLER BELİRLİYOR

TGA adaylarını üye derneklerin belirlediğini söyleyen Çorabatır, TÜROFED olarak TGA adaylarını belirlemeye müdahil olmuyoruz. Aksine, üye derneklerimizin adaylarına destek vererek federasyonumuz içinde de demokratik bir süreç izliyoruz. Bunu bölgelerdeki seçim yarışında da göstereceğiz. TGA seçimlerinin demokratik ve centilmence geçmesini istiyoruz. Hiçbirimiz birbirimize rakip değiliz. Ortak hedefimiz Türkiye turizmini daha yukarı taşımaktır. TGA yönetimine kim girerse girsin verilen görevi en iyi şekilde yerine getireceğine inancımız tamdır. TGA seçimlerinin ülkemiz ve turizm sektörü için hayırlı olmasını diliyor, seçilenlere de başarılar diliyorum diye konuştu.

TÜROFED ÜYE DERNEKLERİNİN ADAYLARI

TÜROFED'in üye derneklerinin belirlediği 10 aday isim ise şöyle:

Akdeniz Bölgesi'nde AKTOB Başkanı Kaan Kavaloğlu, AKTOB üyesi Ahmet Özden ve ALTİD Yönetim kurulu üyesi Şükrü Cimrin.

Ege Bölgesi'nde KODER Başkanı Tacettin Özden, GETOB Başkan Yardımcısı Murat Tugay

Marmara Bölgesi'nde GÜMTOB Başkan Yardımcısı Çetin Ceylan

İç Anadolu Bölgesi'nde KAPTİD üyesi Gülper Gündüz Yassı ve ATİD Başkan Yardımcısı Semih Zazaoğlu.

Karadeniz Bölgesi'nde BAKTOD Başkanı Halit Ergül.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde GATOD Yönetim Kurulu Üyesi Özgür Çözgener.

BAŞKAN VE 3 ÜYE SEÇİMSİZ GELİYOR

Toplam 18 yönetim kurulu üyesinden oluşan TGA'da seçimsiz olarak Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü'nden sorumlu Bakan Yardımcısı başkanlık ediyor. Yönetimde Tanıtma Genel Müdürü, Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı ile Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü tarafından işletilenler hariç olmak üzere havalimanı ve terminal işletmelerini temsilen en yüksek cirosu olan ilk iki işletme arasından bir kişi olmak üzere 4 kişi seçimsiz belirleniyor.

SEYAHAT ACENTELERİ SEÇİMİNİ YAPMIŞTI

Diğer 14 yönetim kurulu üyesinden biri ise seyahat acentesi işletme belgesi sahiplerinin ilgili mevzuatı uyarınca kendi aralarında yapacakları seçimle belirleniyor. Seyahat acentelerini temsilen ise geçen ay TÜRSAB Genel Kurulu'nda gerçekleştirilen TGA 'Seyahat Acenteleri Temsilciliği' seçimlerinde en yüksek oyu alan Jolly Tour Yönetim Kurulu Başkanı Mete Vardar seçildi.