Termessos Hastanesi'nden Kızılay'a destek

- ÖZEL Termessos Hastanesi ve Kızılay'ı işbirliğiyle Döşemealtı ilçesine kan bağışı kampanyası gerçekleştirildi. Kan bağışına ilgi büyüktü.

Kan bağışı kampanyasına Döşemealtı ilçesinde görev yapan polis, jandarma, sağlık çalışanları ile vatandaşlar katıldı. Kampanya için sabahın erken saatlerinden itibaren kan bağışı yapılan alanda uzun kuyruklar oluştu. Kan bağışının önemine değinen Termessos Hastanesi Başhekimi Op.Dr. Zafer Çanakçı, Kan bağışı, kan bekleyen binlerce insanın hayatını kurtarmanın yanı sıra, bağış yapan kişinin sağlığını da olumlu yönde etkiliyor. Kan bağışı hem toplumsal hem de kişisel açıdan çok önemlidir. Sağlığı yerinde olan, kan verebilme kriterlerini taşıyan herkesin kan bağışında bulunmaları konusunda daha duyarlı davranmaları gerekmektedir dedi.

TETİKCAN: HEPİMİZ KAN BAĞIŞINDA BULUNMALIYIZ

Kızılay'ın mobil otobüsüne gelerek kan veren ve kampanyaya öncülük eden Özel Termessos Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Salih Tetikcan da, Kan telafi edilemeyecek zorunlu bir ihtiyaç. Ülkemizde ne yazıkki pandemi sonrasında kan bağışı konusunda sıkıntılar yaşandı. Özellikle kış aylarına girdiğimizde bu sıkıntılar daha da artıyor. Biz de bu sıkıntıyı çözmek adına Döşemealtı'nda hastanemiz önünde Türk Kızılay ile bu kampanyayı başlattık. Bir gün bizim ihtiyacımız olduğunda, 'ben acaba zamanında gereğini yaptım mı' diye kendimize sormalıyız. Bu nedenle mutlaka hepimiz kan bağışında bulunmalıyız diye konuştu.