SGK, ölüm aylığı için sahtecilik yapanları mercek altına aldı

- ANTALYA'da 96 denetmenle incelemelerini sürdüren Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürlüğü, geçen yıl hayatını kaybeden anne veya babasının maaşını alabilmek için 'anlaşmalı boşanma' yöntemi ile haksız kazanç elde eden 169 kişiyi tespit etti.

Hayatını kaybeden anne veya babasının maaşını alabilmek için hukuken boşanmalarına rağmen, fiilen birlikte yaşamaya devam eden eşlere yönelik denetimler devam ediyor. Muvazaalı boşanma olarak bilinen, hayatını kaybeden anne veya babasının maaşını alabilmek için 'anlaşmalı boşanma' yöntemine tercih edenlerin tespitine yönelik Antalya'da SGK İl Müdürlüğü bünyesindeki 96 denetmen çalışmalarını sürdürüyor. Denetmenler geçen yıl maaş alabilmek için hukuken ayrıldığı eşiyle yaşamaya devam ederek haksız kazanç sağlayan 169 kişi tespit etti. Bu kişilere yönelik ödemeler durduruldu, ödenmiş ücretlerin tahsili için işlemler başlatıldı. 

Boşandığı eşiyle aynı çatı altında yaşayıp, haksız kazanç elde edenlerin tespiti, çoğunlukla şikayet üzerine gerçekleştirildi.