Serik'te trafik farkındalık eğitimi

ANTALYA'nın Serik ilçesinde Karayolları Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında trafikte farkındalık eğitimi verildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü koordinesinde hazırlanan 'Trafikte parlayan yıldızlar' ve 'Konuşan yollar' projeleriyle 'Bu yolda sana çok güveniyoruz' mottosuyla düzenlenen eğitimler İl Jandarma Komutanlığı ve Serik trafik ekipleri tarafından Gebiz Şehit Barış Akkabak İlkokulu'nda gerçekleştirildi. Eğitime 15 öğretmen ve 450 öğrenci katıldı. Programa İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Ayhan Aktürk, İlçe Emniyet Müdürü Cengiz Usta, İlçe Milli Eğitim Müdürü İkram Ekiz de hazır bulundu.

'5 dakikada 5 trafik işareti' konulu eğitimde İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce okullara hazırlanan linkler üzerinden gönderilen eğitim modülü akıllı tahtalarda açılarak öğrencilere anlatıldı. Tehlike uyarı levhası, ışıklı işaret cihazı işareti, bisiklet yolu, okul geçidi ve yaya yolu işaretlerinin gösterildiği eğitimlerde öğrencilere hem levhaların isimleri hem de ne işe yaradıkları aktarıldı ve bu levhalarla ilgili videolar izletildi. Okulun bahçesinde kurulan stantlarda levhalar tatbiki gösterildi.

İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Ayhan Aktürk, Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında geleceğimizin teminatı siz çocuklarımıza trafik eğitimi vermek için bir araya geldik. Türkiye'de ilk olarak Antalya'mızda başlatılan proje kapsamında Antalya ilinde her kademedeki okul ve sınıflarda trafik eğitimi verilmektedir. Amacımız gelecekte trafikte duyarlı, bilinçli, saygılı sürücüler yetiştirmek. Bunun neticesinde kazaları önlemek olacaktır dedi.

Trafik kurallarına uyarlılığı ve davranışları ile diğer sürücülere örnek olan, herhangi bir trafik cezası almadığı tespit edilen Derya Ulaş, Ali Yeşil, Mehmet Mülayım, Mustafa Güzel ve Ramazan Yalçın'a plaket ve çiçek verildi. Hafta dolayısıyla öğrenciler tarafından şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.