Seradan 300 bin liralık hırsızlık yapan şüpheliler yakalandı

Manavgat'ta bir seradan yaklaşık 300 bin lira değerinde malzeme çalan şüpheliler S.K. (27) ve M.E.K. (29) jandarma tarafından yakalandı.

Manavgat’ın Yeniköy Mahallesi’nde önceki gün gece saatlerinde bir seradan kamera kayıt cihazı ve yaklaşık 300 bin liralık 6 sera havalandırma motoru, 15 torba civata, 1 torba  kelepçe, 1 torba somun, 2 top sera naylonu, 108 top klips, 10 torba askı bilyesi, 2 su pompası ve sera demirlerininde aralarında olduğu malzemeler çalındı. Sera sahiplerinin hırsızlık olayını haber vermesi üzerine Manavgat İlçe Jandarma Komutanlığı JASAT Timi ve Sarılar Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri tarafından araştırma başlatıldı.
770 ARAÇ İNCELENDİ
Sera sahiplerinin verdiği ifadeler doğrultusunda çalışma başlatan jandarma dedektifleri 2 gün boyunca kamera ve PTS kayıtlarından 770 aracı inceleyerek şüphelilerin kullandığı kamyonetin plakası tespit edildi. Yapılan çalışma sonucunda kamyonet ve içerisinde bulunan S.K. ve M.E.K. jandarma ekipleri tarafından yakalandı.
“ÇALIŞTIK, PARAMIZI ALAMADIK”
Şüpheliler jandarmada verdikleri ifadede, daha önceden işyerinde çalıştıklarını,  kendilerine herhangi bir ücret ödenmediğini, alacaklarını alamadıkları için sera malzemelerini ve kamera kayıt cihazlarını aldıklarını öne sürdü. Hırsızlık olayı esnasında şüphelilere Afganistan uyruklu 4 kişinin de yardım ettiği belirlendi. Şüphelilerin ifadeleri doğrultusunda çalınan malzemeler sakladıkları yerde bulunarak muhafaza altına alındı.
ŞÜPHELİLER ADLİYEYE SEVK EDİLDİ
Afganistan uyruklu kişilerin arama çalışması devam ederken, jandarmada işlemleri tamamlanan şüpheliler sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi.
 

Manavgat jandarma Sera hırsızlık