Ressam Pulhan'dan, 'Aslında hep vardır' sergisi

- FARKLI ülkelerde resim ve desen eğitimleri alan Ressam Ferda Pulhan, uzun bir aradan sonra 'Aslında hep vardır' konulu sergisini Antalya'da özel bir galeride sanatseverlerin beğenisine sundu.

Sanat Danışmanı Himmet Öcal'ın küratörlüğünde bir otelin sanat galerisinde açılan ve 25 eserden oluşan sergiye Ressam Ferda Pulhan'ın, 'Aslında Hep Vardır' adlı resim sergisine Antalyalı sanatseverlerin ilgisi yoğun oldu.

İstanbul'da dünyaya gelen, 12 yaşında ressam olan Ferda Pulhan, Avusturya Koleji'nden mezun oldu, Türk desenleri üzerine çalışmalar ve araştırmalar yaptı. Pulhan, Almanya'nın Köln şehrindeki güzel sanatlar akademisinde de Prof. Alfons Allard'ın öğrencisi oldu. Ardında da Saarbrücken Akademisi Tekstil Bölümü'ne devam edip mezun olan Pulhan, Almanya'da Düsseldorf Akademisi'nde 'Türk Desenleri' üzerine ders verdi. Pulhan, Köln ve Saarbrücken şehirlerinde duvar panoları ile rölyef çalışmaları yaptı. Pulhan, İstanbul'a dönüp kendi atölyesini açtı ve özgün kumaş baskıları yaptı.

SAYISIZ KİŞİSEL SERGİ

Yaşamını Antalya'da sürdüren Ferda Pulhan, yurt içinde ve yurt dışında kişisel sergiler açtı, eserleri uluslararası karma sergilerde de yer aldı. Sanatın her alanında gelişmenin usta-çırak ilişkisi şeklinde mümkün olabildiğine inanan sanatçı Pulhan, özel atölyesinde 2000 yılından itibaren 'Kadın' temalı resimler yapıyor. Özenle çalıştığı 25 eserini Antalyalıların beğenisine sunan Ferda Pulhan, Uzun bir aradan sonra yeni bir kişisel sergi daha açmanın dün olduğu gibi bugünde büyük bir heyecan ve mutluluğunu yaşıyorum dedi. Pulhan, kendisini yalnız bırakmayan sanatçı dostlarına, sanatseverlere teşekkür etti.

Ferda Pulhan'ın kişisel resim sergisi 21 Ocak Cumartesi gününe kadar açık kalacak.