Polisten Atatürk Anıtı'na çelenk

TÜRK Polis Teşkilatı'nın 178'inci kuruluş yıldönümü dolayısıyla Antalya'da Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.

Polis Haftası etkinlikleri kapsamında, Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk sunma töreni gerçekleştirildi. Törene İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik, emniyet müdür yardımcıları, şube müdürleri, emekli emniyet müdürleri, emniyet personeli, bazı dernekler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Müdür Çevik ve dernek yöneticileri Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Törenin ardından konuşan İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik, Kuruluş yıldönümleri tarihi köklerimizi bizlere hatırlatan önemli günlerdir. Zira vatan, millet ve devlet gibi kavramlar bu kökler üzerinde anlam kazanmaktadır. 178 yıllık tarihini kahramanlık destanlarıyla süsleyen, bugün de ülkemizin dört bir yanı ile birlikte sınır ötesinde de görev yapan Türk Polis Teşkilatı, çalışmalarını kurulduğu ilk günkü aynı vatanseverlik ruhu ve heyecanı ile sürdürmektedir. Türk Polis Teşkilatı, kurulduğu 1845 yılından bu güne tarihi bir birikim kazanmıştır. Bununla birlikte değişen teknoloji doğrultusunda her geçen gün gelişmekte ve kendini yenilemektedir dedi.

'EN İYİ HİZMETİ SUNMAK ÖNCELİKLİ VAZİFEMİZ'

Polisin gücünü yasalardan aldığını söyleyen İl Emniyet Müdürü Çevik, Türk Polis Teşkilatımız, hukuka, adalete, insan haklarına ve demokratik değerlere bağlılık göstererek milletimizin gönlünde özel bir yere sahip olmayı başarmıştır. Milletimizin bizlere duyduğu bu güveni pekiştirmek, onlara en iyi hizmeti sunmak öncelikli vazifemizdir. Bu vazifede Türk Polisinin simgesi 8 köşeli yıldızın, Türk Milletinin karakterini ifade eden 54 şuasının halkla bütünleşmenin temel anahtarı olduğunu her daim gözetmekteyiz. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Polis, bir asker kadar disiplinli, bir hukukçu kadar hukuk adamı, bir anne kadar şefkatli olmalıdır' sözü doğrultusunda, anayasal hak ve hürriyetlerin koruyucusu olma bilinciyle görev yapmaktayız. Polisin kanun uygulayıcı görevi vatandaşlarımızın anayasal hak ve hürriyetlerinin korunmasının bir gerekliliğidir. Emniyet Teşkilatımız, vatandaşlarımızın sıkıntılarında, mağduriyetlerinde koşup çaldığı ilk kapı, milletçe yaşadığımız büyük acılarımızda yanında olan dostu, hukuk sistemiyle temas kurmalarında bir başlangıç noktasıdır diye konuştu.