Pişirilmiş yılbaşı hindisi el yakıyor

- YILBAŞI akşamlarının geleneksel yemeği hindiye ilgi bu yıl da oldukça yüksek. Hindi ile birlikte iç pilav ve yanına aperatif seçenekler bulunuyor. Pişirilmiş hindinin yer aldığı menünün fiyatı 2 bin 500 lirayı buluyor.

Kentin popüler restoranlarının hazırladığı eve paket servisleri arasında, 4 kişilik aile menüleri tercih ediliyor. Restoran işletmeleri ise yılbaşı için buldukları sloganları sosyal medya üzerinden yayınlayarak, dikkatleri menülerine çekmeye çalışıyor.

Antalya'nın ünlü restoranları, pişirilmiş hindi fiyatlarının duyurusunu yapmaya başladı. Yılbaşı akşamını evde geçirmeyi planlayanlar için hindi ve köy tavuğu menüsü hazırlayan restoranlar, fiyatları 1000 liradan 2500 liraya kadar çıkan hindi menüleriyle dikkat çekti.

12-14 kişilik hindi dolmanın fiyatını 1750 TL olarak belirleyen bir restoran, 6- 7 kişilik yarım hindi dolma için ise 1000 TL fiyat belirledi. Aynı restoran 6-9 kişilik tavuk dolma fiyatını 900 TL olarak belirledi.

Bir başka işletmede ise fıstıklı iç pilavlı tam hindi dolmanın fiyatı 1200 TL, yarımı ise 700 TL'den satışa çıktı. Köy tavuğu dolma için de 600 TL fiyat belirlendi.

Restoranların yanı sıra oteller de hindi siparişi alıyor. Fiyatları kişi bazlı başlayarak 1500 TL'den 2500 TL'ye kadar yükseliyor.