Öğrenciler 'yiyebilirsiniz' notuyla bıraktı, depremzede aile yemeye 'kıyamadı'

- KAHRAMANMARAŞ merkezli 11 ilde yıkıma neden olan depremlerde Adıyaman'da oturdukları ev göçen Taşar ailesi, bahçeye kurdukları çadırda 1 hafta geçirdikten sonra Antalya'ya geldi. Yurda yerleştirilen aile, öğrencilerin kalp işaretiyle 'yiyeceklerden yiyebilirsiniz' yazılı notunu bulduğu buzdolabında gıdaları yemeye kıyamadı. Öğrencilerin yardımseverliği karşısında duygulanan Taşar ailesi, bozulup çöpe atılmaması için 1 hafta sonunda turşunun tadına bakarak yemeye başladı. 

Kahramanmaraş merkezli depremlerde Adıyaman'da oturdukları ev yıkılan Taşar ailesi, ilk haftayı bahçeye kurdukları çadırda geçirdi. Evlerinden temin ettikleri eşyalarla çadırda kalan Taşar ailesi, sonrasında geçen hafta Antalya'ya geldi. Antalya'da ihtiyaçları karşılanan Taşar ailesi, Elmalılı Hamdi Yazır Yurdu'na yerleştirildi. Zeynep Taşar (57), eşi, eşinin annesi, kızı ve 2 torunuyla çadırda geçirdikleri zorlu günlerin ardından yurt odasında konaklamaya başladı. Yurttaki ilk gününde buzdolabını açan Taşar ailesi, öğrencilerin bıraktığı yiyecekleri fark etti. Dolabın rafında kalp işareti çizilen kağıtta, 'Buzdolabındaki yiyeceklerden yiyebilirsiniz' yazısını okuyan Taşar ailesi, duygusal anlar yaşadı. 

BOZULUP YAZIK OLMASIN DİYE 1 HAFTA SONRA TURŞU YEDİLER

Yurtta 1 haftadır konaklayan Taşar ailesi, üniversite öğrencilerinin kendileri için dolaba bıraktığı turşu, çay, şeker, kahvaltılık, meyve gibi gıdaların tadına bakmadı. Taşar ailesi, annesinin hazırladığı turşuyu, marketten aldığı kahvaltılık ve meyveyi depremzedeler için bırakan öğrencilerin yardımseverliği karşısında 'yemeye kayamadıkları' gıdaları tüketmeye başladı. Aile, öğrencilerin bıraktığı gıdalardan ilk olarak turşunun tadına baktı. Yurtta kendilerine verilen akşam yemeği sırasında turşudan yiyen Taşar ailesi, öğrencilerin ve annelerinin emeğine, yardımseverliğine saygısını onların bıraktığı gıdaların bozulup çöpe atılmaması için yiyerek karşılık vermek istediklerini anlattı.

'SÜREKLİ DEPREM OLUYOR, SALLANIYORUZ HİSSİ VAR'

Adıyaman'da depremden sonra yaşadıkları zorlu günleri Antalya'da unutmaya çalıştıklarına değinen Zeynep Taşar, Kepçe operatörü oğlum, Adıyaman'daki çalışmalara katılmak için kaldı. Depremde altında dükkanlar olan evimizin alt katı yıkıldı. Biz çıktıktan sonra evimizin çöktüğünü hissettik. Evimizin önüne çadır kurup, 1 hafta kaldık. Sonra da Antalya'ya gelmeye karar verdik. Antalya'da yurtta kalıyoruz. Torunlarım okula başladı. 2 gün öncesine kadar sürekli deprem oluyor, düşecek gibi hissediyoruz. Sallanıyormuş gibi hissediyoruz. Aklımızdan çıkmıyor. Yatamıyorduk, psikolojimiz bozuldu. Sürekli sallanıyoruz, deprem oluyor, hissi vardı. Şimdi daha iyiyiz. Güzel yerde kalıyoruz dedi.

'TANIMIYORUM AMA SELAM GÖNDERİYORUM, TEŞEKKÜR EDERİM'

Yurtta konaklamaya başladıklarında öğrencilerin buzdolabına bıraktığı not ve yiyecekleri görünce hissettiklerini anlatan Taşar, şunları söyledi:

Yurtta dolaba baktığımızda her şey vardı. Şeker, turşu, çay, her şey vardı. Öğrenciler bize bırakmış. Allah onlardan razı olsun. Bize not bırakmışlar. Biz kıyamadık, yemedik. Tanımıyorum ama onlara selam gönderiyorum, teşekkür ediyorum. Kıyamadık ama bozulacak, diye yemeye başladık, turşu yedik.

Yurtta, görevlilerin kendileriyle çok yakından ilgilendiğinden bahseden Taşar, gününü örgü örüp, torunlarıyla ilgilenerek geçirdiğini söyledi.