Müdürünün portresini yaptı

- EMEKLİ polis ressam Taci Afal, Antalya İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik ile eşi Sevilay Çevik'in kara kalem çalışması portresini yapıp hediye etti.

Yaşamını uzun yıllardır Antalya'da sürdüren Taci Afal, resim sanatına çocuk yaşta merak sardı, gençlik yıllarında resim eğitimleri alıp kendisini geliştirdi. Afal, emeklilik öncesi de her yıl 4-10 Nisan tarihler arasında kutlanan Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluş yıldönümü kutlamalarında resim sergileri açarak etkinliklere katılıyordu.

Emniyet Müdürlüklerinde birçok şubelerde görev yaptıktan sonra emekli olan Taci Afal, 17 yıldan beri tarihi Kaleiçi evleri, Yivli Minare, Saat Kulesi, Üçkapılar, Düden Şelalesi, Kurşunlu Şelalesi gibi Antalya'nın sembollerini resmedip turistlere Antalya hatırası olarak sunuyor.

Ressam Taci Afal, Antalya İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik ile eşi Sevilay Çevik'in de portrelerini karakalem ile çalıştı, büyük bir özen ve heyecanla çizdi. Afal, Çevik'i makamında ziyaret edip portresini hediye etti. Antalya İl Emniyet Müdürü Çevik, eseri hayranlıkla inceledi, Müthiş bir sanat olmuş dedi, ressam Afal'a teşekkür etti.