Minikler hem geleneksel sanatları öğreniyor, hem el becerilerini geliştiriyor

AHENK projesi kapsamında Antalya Olgunlaşma Enstitüsü'ne gelen anaokulu öğrencileri, hem geleneksel sanatları öğreniyor hem de el becerilerini geliştiriyor. Enstitü Müdürü Emine Erkal, Çocuklar bizim geleceğimiz. Geçmişimizi ne kadar doğru anlatır, geleceğe doğru yollar açarsak onlar da bu güvenli yolda yürüyecektir dedi.

Antalya Valiliği ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde yürütülen 'Ahenk' projesi kapsamında, Antalya Olgunlaşma Enstitüsü'ne gelen anaokulu öğrencileri, unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarını öğreniyor. Eğitmenler eşliğinde verilen ebru, seramik, deri dikimi, keçe ve çarpana dokuma alanlarındaki bilgilendirmelerle birlikte 4-8 yaş arasındaki öğrenciler yapım çalışmalarına katılıyor. Etkinlikte minikler hem unutulmaya yüz tutmuş sanatları öğreniyor hem de uygulama yaparak el becerilerini geliştiriyor.

'FARKINDALIK OLUŞTURMAYA ÇALIŞIYORUZ'

Antalya Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Emine Erkal, 'Ahenk' projesi dahilinde özellikle 4 ve 8 yaş arasındaki çocuklara geleneksel sanatları uygulayarak öğretmeye çalıştıklarını belirterek, Farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz. Geleneksel sanatlarımızda aslolan şey ne kadar küçük yaşta görselliği göz ve duyu organlarıyla görür hissederlerse ileriye taşıyacağını düşünüyoruz. Seramik sanatıyla küçük motor gelişimleri sağlanıyor. Buradaki bütün çalışmalar uzmanlar eşliğinde çocuklarımıza sunulmaktadır dedi.

'ÇOCUKLAR GELECEĞİMİZ'

Çocuklardan çok güzel tepkiler aldıklarını anlatan Erkal, Özellikle camın eridiğini görmek onları müthiş heyecanlandırıyor. Çocuklar bizim geleceğimiz. Geçmişimizi ne kadar doğru anlatır, geleceğe doğru yollar açarsak onlar da bu güvenli yolda yürüyecektir diye konuştu.

'EL BECERİLERİ GELİŞİYOR'

Sabiha Gökçen Anaokulu öğretmeni Hayriye Dağdelen, çocuklara geleneksel el sanatlarını öğretmeyi amaçladıklarını anlattı. Dağdelen, Çocuklarımıza unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarımızı hatırlatmak istiyoruz. Aynı zamanda el becerilerini geliştirmek için yararlı olduğunu düşündüğümüzden projede yer aldık. Çocuklar çok ilgiliydi. Bugün hayatlarında hiç yapmadıkları etkinlikleri yapmış oldular. Bunun yanında küçük kaslarının gelişmesi bizim için çok önemli. Burada deri etkinliği yaptılar, ilk defa ebru sanatıyla tanıştılar. Düğme diktiler dedi.

'BÖYLE ŞEYLER YAPMAYI SEVİYORUM'

Etkinliğe katılan Ali Atakan Özvarna (5), Biz buraya okul servisiyle geldik. Burada bazı şeyler yaptık. Keçe yaptık. Kendim seçtim. Böyle şeyler yapmayı seviyorum. Arkadaşlarımla burada çok eğleniyorum. Çok güzel bir yer dedi.

Cansu Lena Cander (5) ise Çok güzel şeyler yaptık. Dokuma yaptık. Düğme diktim. Kitap ayracı yaptım. Kendimi iyi hissediyorum. Arkadaşlarımla eğlendim. İlk defa ebru yaptım. Kolaydı diye konuştu.