Mevsimlik manzaralar hayran bırakıyor

ANTALYA'nın Kumluca ilçesinde Alakır Çayı'nın kollarından biri olan Kunduz Deresi'nde mevsimsel olarak ortaya çıkan doğal göletler hayran bırakıyor.

Kumluca'da Alakır Çayı üzerinde kurulan Kumluca Barajı'nı besleyen derelerden birisi olan Kunduz doğal göletleriyle hayran bırakıyor. Çam ve çınar ağaçlarıyla çevrelenmiş manzara kışın yağan yağmurlarla ortaya çıkıyor, ilkbaharın sona ermesine yakın mayıs ayının son günlerinde dere suyunun kuruması sonucu ortadan kayboluyor. İlçedeki birçok vatandaşın farkında olmadığı göletler, sosyal medyada paylaşılmaya başlayınca yöre halkının da ilgi odağı haline geldi.

Yeni Kışla Mahallesi sakinlerinden Turgut Uysal, Çam ve çınar ağaçlarının içinde oluşan bu doğa harikası göletler kış mevsiminde yağmurlarla oluşur. Havaların kurak veya yağışlı geçmesine bağlı olarak nisan, mayıs aylarında kaybolur. Güzel manzaranın oluştuğu Kunduz Deresi, Akçaalan, Yeni Kışla ve Çayiçi mahallelerinden beslenir. Bu bölgede güçlü bir su kaynağı olmadığı için yaz mevsiminde kayboluyor dedi.