Manavgat'ta yeni hastane ihalesi

- ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde devlet hastanesinin yerine, Sağlık Bakanlığı tarafından D-400 karayolunun kenarında yapılacak olan hastanenin ihalesi yapıldı.

Manavgat Devlet Hastanesi'nin yerine yenisinin yapılması için süren çalışmalarda sona gelindi. Sağlık Bakanlığı tarafından projesi tamamlanan yeni devlet hastanesinin ihalesi pazartesi günü gerçekleştirildi. Yeni hastane Manavgat- Alanya karayoluna cepheli 64 bin 457 metrekarelik arsa üzerine yapılacak. Yeni Manavgat Devlet Hastanesi'nde 225 hasta yatağı, 50 ileri seviye yoğun bakım ünitesi, 20 palyatif tedavi yatağı, ayrıca 11 tam donanımlı ameliyathane ve 110 poliklinik odası, kalp merkezi, onkoloji merkezi, yanık tedavi ünitesi ve 5 mahkum yatağı ile acil hastalar için kullanılmak üzere helikopter pisti olacağı belirtildi. Yeni hastanenin hizmete girmesinin ardından sonra hali hazırda kullanılan devlet hastanesinin de 225 yatak ve 5 ameliyathaneli kadın doğum ve çocuk hastanesi olarak faaliyetini sürdüreceği kaydedildi.

AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Ali Erol, ilçenin Türkiye'nin en büyük turizm destinasyonu olduğunu belirterek, Cumhurbaşkanımızın Antalya il kongremizde müjdesini verdiği ilçemize yapılacak hastanemiz, bölgemizde bulunan 5 yıldızlı turizm tesisleri gibi olacak. Vatandaşlarımızın yaşadıkları sağlık sorunlarına çözüm bulunacak dedi.

İlçe Başkanı Erol, yeni hastanenin özellikleri için şunları söyledi:

Yeni hastanemiz, Sağlık Bakanlığımıza tahsisi yapılmış arsa üzerinde, gerekli incelemeler tamamlanarak, yoğun bakım üniteleri dahil 300 yataklı inşaat edilecek ve ihtiyaç halinde 400 yatağa da çıkabilecek. 225 hasta yatağı, 50 ileri seviye yoğun bakım yatağı, 20 palyatif yatak, 11 tam donanımlı ameliyathane ve 110 poliklinik odası, kalp merkezi, onkoloji merkezi, yanık tedavi ünitesi ile 5 mahkum yatağı bulunacak. Böylelikle Manavgat'ta, eski hastanemizle birlikte toplamda 500'ün üstünde tam donanımlı hasta yatağı bulunan, fiziki mekanları rahat, herkesin kolaylıkla ulaşacağı, son teknoloji ile donatılmış ve refah içerisinde hizmet alacağı sağlık sistemine kavuşmuş olacaktır.