Manavgat'ta uyuşturucu operasyonu: 6 gözaltı

- ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde jandarma tarafından düzenlenen uyuşturucu madde operasyonunda 6 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin kaldıkları 4 evi uyuşturucu laboratuvarına dönüştürdüğü tespit edildi.

Manavgat'ın Side Mahallesi'nde bazı kişilerin uyuşturucu madde imal ederek turizm merkezlerinde satacağı ihbarı üzerine İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı KOM Timi tarafından araştırma başlatıldı. Yapılan çalışmanın ardından Manavgat Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda dün gece saatlerinde düzenlenen operasyonda şüpheliler E.S., U.C.A., B.Ç., F.D., M.K. ve A.T. gözaltına alındı. Şüphelilerin kaldığı 4 ayrı ev ve bir iş yerinde yapılan aramada; ruhsatsız tabanca, tabancaya ait 11 fişek, 2 bin 500 gram skunk uyuşturucu maddesi, her kökte 25 sömek olan 110 kök skunk bitkisi, 4 iklimlendirme çadırı, 3 motorlu hava filtresi ve 36 motorlu gün ışığı lambası, bir miktar ecstasy uyuşturucu hap ile hassas teraziler ele geçirildi.

Gözaltına alınan şüpheliler jandarmadaki işlemlerinin ardından 'uyuşturucu madde imal ve ticareti', 'yasadışı kenevir ekimi', 'uyuşturucu madde kullanmak ve bulundurmak' ve '6136 sayılı kanuna muhalefet' suçlarından adliyeye sevk edildi.