Manavgat'ta kuyumculara mücevher eğitimi

- MANAVGAT Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) ile Manavgat Kuyumcular ve Sarraflar Derneği'nin işbirliğinde kuyumculara mücevher eğitimi verildi.

Mücevher Teknolojileri Araştırma Merkezi tarafından İstanbul dışında verilen ilk pırlanta eğitimi Manavgat'ta başladı. MATSO Otogar Toplantı Salonu'ndaki eğitime 121 kursiyer katıldı. Eğitime MATSO Başkanı Seydi Tahsin Güngör ve Yönetim kurulu üyeleri ile MATSO meslek komitesi üyeleri Mehmet Ergen, Deniz Tanır ve Murat Dalak da destek verdi.

MATSO Başkanı Seydi Tahsin Güngör, Sektörün, ürünleri gibi ışıl ışıl parlayan ve göz kamaştıran olmasını istiyoruz. Sarraflar, şehrin emin kişileridir. Bu değerimizi kaybetmemeliyiz. Sektörün itibari ve istikbali için bu noktada da duyarlı olmalıyız. Ticaret hayatının ışıltılı sektörü daima canlı kalmalı. MATSO olarak üyelerin ve ticaretin önünü açacak faaliyetler yürütmekteyiz dedi.

Manavgat Kuyumcu ve Sarraflar Derneği Başkanı ve MATSO Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Ergen ise Sektörümüz özellikle pırlanta ticaretini daha bilinçli yapacak. Ürünü alırken gerekli denetimleri en ileri teknoloji kullanarak yapacak ve hem alırken hem de satarken doğru ürünü satmanın rahatlığını yaşayacak diye konuştu.

Mücevher Teknolojileri Araştırma Merkezi Başkanı Mehmet Can Özdemir de Sektörümüzün eğitimli, nitelikli insan kaynağına ihtiyacı var. Bu eğitimlerle işte bunu hedefliyoruz. Artık kuyumcu esnafımız ürünü alırken de satarken de ne alıp sattığını bilecek dedi.