Manavgat'ta beyaz eşyalar Haluk Levent'ten

Ünlü sanatçı Haluk Levent, Türkiye'nin en büyük yangını olan Manavgat yangınında evleri zarar gördüğü için konteynerlerde kalan vatandaşlara beyaz eşya yardımında bulunacak.

Türkiye'nin en büyük orman yangını olarak tarihe geçen Manavgat orman yangını, 28 Temmuz Çarşamba günü öğle saatlerinde başladı. Kısa sürede geniş alana yayılan ve günlerce söndürülemeyen yangına müdahale için Türkiye'nin birçok yerinden hem kara hem de hava ekipleri sevk edildi. 8 uçak, 19 helikopter, 450 arazöz, 450 iş makinesi, 200 itfaiye aracı ve 7 bin personel, alanda durmaksızın yangınla mücadele etti. Yangın, 220 saat sonra 10'uncu gününde söndürüldü. 8 kişinin yaşamını yitirdiği yangında, 75 bin hektar ormanlık alan ve tarım arazisiyle 2 binin üzerinde ev ve iş yeri de yanarak kullanılamaz hale geldi. Yangından etkilenen 45 mahallede 2 bin 500 afetzedeye psikososyal destek verildi. 160 aileye konteyner kuruldu. Hasar tespit çalışmalarında 1352'si ağır hasarlı olmak üzere 2 bin 164 binanın hasar gördüğü tespit edildi.
Yangının başlamasıyla birlikte Türkiye’nin her yerinden Manavgat’a adeta yardım yağdı. Vatandaşlar, içme suyundan, hayvan yemine kadar Manavgat’ta yangından etkilenen bölgelere gönderdi. Ünlü sanatçı Haluk Levent’te kurduğu AHBAP Derneği yöneticileriyle birlikte Manavgat Kaymakamı Mustafa Yiğit, Belediye Başkanı Şükrü Sözen ve yangından zarar gören vatandaşları ziyaret etti.

BEYAZ EŞYALAR AHBAP DERNEĞİ’NDEN
Ziyarette yangının etkilediği bölge hakkında Kaymakam Mustafa Yiğit’ten bilgi alan Haluk Levent, görüşmede yangından zarar gören vatandaşlara yardım yapmak istediklerini belirtti. Görüşmenin ardından açıklamada bulunan Haluk Levent, bölgede konteynerlerde kalan vatandaşların yeni baştan yaşamını kurmaya başladığını söyleyerek, “Kaymakam beyle yaptığımız görüşmede özellikle beyaz eşya konusunda büyük bir ihtiyaç olduğu ortaya çıktı. Ahbap Derneği olarak yangında zarar gören vatandaşlara beyaz eşya temini konusunu biz üstlendik. Önümüzdeki günler bu konuyu çözüme kavuşturacağız” dedi.
HER AN MANAVGAT’A DESTEK VERDİ
Haluk Levet ve beraberindekiler Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen’e de ‘geçmiş olsun’ ziyaretinde bulundu. Yangının ilk gününden itibaren Manavgat’ta büyük bir duyarlılık göstererek yardım kampanyalarına destek olan Haluk Levent, Manavgat Belediyesi’nin yardım kampanyalarına Ahbap Derneği olarak katkı verdiklerini ve ilerleyen süreçte Başkan Şükrü Sözen ile birlikte afetzedeler için ne gerekiyorsa yapmak istediklerini dile getirdi. Ziyaretin ardından, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Haluk Levent ve Ahbap Derneği üyeleri, orman Belenobası Mahallesi Sığırcılar Mevki’ne giderek, “Bir Kümes Bir Hayat” projesi çalışmalarını yürüten gönüllüleri ziyaret etti.
GÖNÜLLÜ ÇALIŞAN MİMARLARA SÜPRİZ ZİYARET
Türkiye’nin dört bir yanından gelen gönüllü mimarlara çalıştıkları alanda, Başkan Şükrü Sözen’le birlikte sürpriz bir şekilde ziyaret gerçekleştiren Haluk Levent ve Ahbaplar, burada mahalle halkıyla da bir araya gelerek sohbet etti, geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Ahır, ağıl ve kümes inşa eden mimarlara, kolaylıklar dileyen Haluk Levent, çalışmalara dernek olarak destek vereceklerini söyledi. Karşılarında Haluk Levent ve Başkan Sözen’i gören mimarlar ise kısa süreli şaşkınlığın ardından büyük bir mutluluk yaşadı.

SÖZEN; AHBAPLAR BÜYÜK BİR DUYARLILIK GÖSTERDİ
Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, 28 Temmuz günü başlayan ilk yangınlardan itibaren ünlü sanatçı Haluk Levent ve Ahbap Derneği’nin, yardım kampanyalarına büyük bir duyarlılık ve katkı sağladığını söyledi. Başkan Şükrü Sözen, “Tüm halkımızın gönlünü feth eden sanatçı dostumuz Haluk Levent ve derneği, Manavgat Belediye’mizin yardım kampanyalarında büyük bir özveri ile çalışma gerçekleştirdi. Halkın sanatçısı Haluk Levent, Manavgat’ımızın en zor günlerinde bizleri yalnız bırakmayarak güç verdi. Kendilerine ve değerli Ahbap Derneği yönetimine ziyaretlerinden ve desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Manavgat’ımızın yaralarını sarmak için ne gerekiyorsa yapmaya devam edeceğiz. Bizlere moral ve destek veren herkesten Allah razı olsun” dedi.
 

Manavgat Manavgat yangın orman yangını beyaz eşya Haluk Levent zarar AHBAP