Manavgat 'kıpkırmızı' oldu

Delta mutasyonunun da etkisiyle Manavgat'ta Covid19 vakaları çok hızlı bir şekilde arttı. Sağlık Bakanlığı tarafından HES uygulamasında Manavgat'ın tamamen kırmızıya döndüğü görüldü. Manavgat Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Mehmet Çınar sosyal medyadan yaptığı açıklamada, sağlık çalışanlarının Covid 19'la mücadelesinin devam ettiğini belirterek, 'Devlet hastanesinde Covid19 hastaları için 120 yatak, 33 yoğun bakım yatağı, 30 ventilatör, 7 hfo cihazı ayrılmış durumda' dedi.

Manavgat Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Mehmet Çınar sosyal medyadan yaptığı açıklamada, vatandaşları uyararak aşı yaptırılması çağrısında bulundu. Başhekim Çınar, açıklamasında, “Covid pandemisinin 4’ncü pikini yaşadığımız bu günlerde bütün imkanlarımızı bu illetle mücadele için seferber etmiş durumdayız. Temizlik elemanından , uzman doktoruna, şoföründen , başhekime kadar personelin kahir ekseriyatı gece gündüz Covid 19 mücadelesi için amansız bir çalışma içinde. Covid 19 hastaları için 120 yatak, 33 yoğun bakım yatağı, 30 ventilatör, 7 hfo cihazı, ayrılmış durumda. Ayrıca Covid19 poliklinikleri, Covid19 numune alma, Covid19 kan alma, Covid19 röntgen,  ilaveten Covidli hastaların akciğer röntgeni için 3 mobil röntgen cihazı tahsis edildi” dedi.
GÜNLÜK 4 BİN 500 AŞI
Manavgat Devlet Hastanesi’ne yapılan çalışmaları da anlatan Başhekim Mehmet Çınar açıklamasını şöyle sürdürdü:
“Hastanemize ortalama; ayaktan 1000 Covid hastası gelmekte, bunların her birinden numune alınmakta ve hastanemiz bünyesinde bulunan PCR laboratuvarımızda tahlil edilmektedir. Ayrıca Covid19 aşılama polikliniklerimiz de gece 24.00 e kadar aralıksız hizmet vermekte, günlük 4 bin 500 randevu kapasitesi ile çalışmaktadır. Şu an itibari ile Covid yoğun bakımlarımızda 32 hasta, izole servislerimiz de 63 hasta olmak üzere toplamda 95 hastayı yatarak tedavi etmekteyiz..
Vatandaşlarımızdan tek ricamız; Aşılarını zamanında, eksiksiz olarak yaptırmaları ve tam olarak koruyucu bağışıklık oluncaya kadar (sinovac 3 doz, biontec 2 doz) kendilerini ve toplumu tehlikeye atmaktan kaçınmaları, pandemi kurallarına azami riayet etmeleri olacaktır.”
 

Manavgat Covid19 Başhekim HES Harita