Manavgat Devlet Hastanesi'nde tatbikat

MANAVGAT Devlet Hastanesi'nde afet durumuna hazırlık yapmak amacıyla Hastane Afet ve Acil Durum Planı (HAP) kapsamında tatbikat gerçekleştirildi. Tatbikatta, hastane HAP personeli, UMKE birimi, Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri koordineli çalışarak müdahalede bulundu.

Manavgat Devlet Hastanesi'nde HAP kapsamında tatbikat düzenlendi. Hastane HAP personeli, UMKE birimi, Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekiplerinin katıldığı tatbikatta, hastanenin teknik bölümünde ve hasta bakım ünitesinde çıkan temsili yangına müdahale edilirken, kimyasal zehirlenmeye maruz kalan otel çalışanları izole edilerek yoğun bakıma alındı.

OYUNCULARA TAŞ ÇIKARAN PERFORMANS

Tatbikatta, hastanenin teknik atölyesinde çıkan yangında temsilen ölen bir hastane çalışanının annesini canlandıran hastane çalışanı kadın, gerçekçi bir performans sergileyerek çevrede bulunan herkesi gerçekten oğlunu kaybettiğine inandırdı.

'AFETE HAZIRIZ'

Hastane Başhekimi Uzm. Dr. Mehmet Deniz, Kurumumuzun afet yönetim ekibini dinamik tutmak için arada bir tatbikat yapmak zorundayız. Bu tür afetlerde önceliğimiz personel, hasta ve hasta yakınlarının can güvenliğidir. Hastane olarak afet ve çoklu olaylara karşı hazırlıklıyız. Ara ara kendimizi kontrol ediyoruz, tatbikatlar yapıyoruz. Bu tatbikatı başarı ile sonuçlandıran başta HAB ekibime, bize destek olan itfaiyecilere, basın mensuplarına ve diğer tüm paydaşlara teşekkür ediyorum. İnşallah Allah bize gerçeğini yaşatmaz diye konuştu.