Kut'ül Amare Zaferi'nin yıl dönümü kutlandı

ANTALYA'nın Serik ilçesinde Kut'ül Amare Zaferi'nin 107. yıl dönümü törenle kutlandı.

Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonu'nda düzenlenen programa, Kaymakam Cemal Şahin, daire müdürleri, STK temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve akabinde İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan programda Kur'an-ı Kerim okundu ve arkasından şehitler için İlçe Müftüsü İbrahim Köksal tarafına dua ettirildi.

Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı yapan Serik Merkez Anadolu Lisesi tarih öğretmeni Eray Tıngır, 29 Nisan 1916'da şanlı Türk bayrağının Kut'ül Amare surlarına çekilerek İngilizlerin yenilgiye uğratıldığı ve sömürgeci devletlere tarihi bir tokadın atıldığı büyük bir zafer olarak kayıtlara geçmiştir. Dicle Nehri kıyısında Kut'ül Amare şehri yakınlarında konuşlanmış İngiliz ve müttefiklerinin kuşatılmasıyla başlayan muharebe, kasabanın Osmanlı ordusu tarafından ele geçirilmesi ve İngiliz birliklerinin tamamının esir alınmasıyla bitmiştir. Şehitlerimizin aziz hatıralarını yaşatacak ve ruhlarını rahatlatacak en önemli husus tarihimizde yer alan bu altın sayfaları öncelikle unutmamak, yıpratmamak ve tabii ki de korumaktır. Büyük Türk Milleti olarak birliğimizi koruduğumuz sürece sayısız nice kahramanların yazdığı bu altın sayfaları unutmayacağız, unutturmayacağız dedi.

Serik Merkez Anadolu Lisesi öğrencisi Naz Durna'nın 'Çöle Yazılan Şiir' isimli şiirini okumasından sonra Kut'ül Amare Zaferi ile ilgili video gösterisi izlendi.

Serik Merkez Anadolu Lisesi 11. sınıf öğrencisi Halit Mert Aksoy'un Kut'ül Amare Zaferi yazısını okumasında sonra ise Halil Paşa'nın askerlere mesajı öğrenciler tarafından seslendirildi. Serik Merkez Anadolu Lisesi müzik öğretmeni Nur Sibel Genç'in öğretmenlerin çaldığı enstrümanlar eşliğinde okuduğu türkülerle program sona erdi.