'Kanlı Nigar' yine sahneye çıkacak

- ANTALYA Devlet Opera ve Balesi'nce (Antalya DOB) sahneye konulan ve her defasında izlenme rekoru kıran 'Kanlı Nigar' adlı müzikal eser, 10 Ocak Salı akşamı bir kez daha izleyicisiyle buluşacak.

Haşim İşcan Kültür Merkezi'ndeki opera sahnesinde Türk Tiyatrosu'nun en önemli eserlerinden biri olan 'Kanlı Nigar', Cem İdiz'n besteleriyle yine sahneye çıkacak. Kendi ayakları üzerinde duran, kocasından şiddet görmüş kadınları çatısı altında toplayan, kızıyla beraber fal bakıp bohça açarak geçimini sağlayan bir kadının hikâyesinin anlatıldığı eseri Haldun Özörten sahneye koydu.

İki perde olarak sahnelenecek eserde 'Kanlı Nigar' rolünü Emel Öziş, 'Hamdi' rolünü Fatih Şanal, 'Haydar' rolünü Taner Ölçen, 'Şetaret' rolünü Tuğba Kubilay, 'Letafet' rolünü Serap Demirhan Işık, 'Hüsrev' rolünü Şevket Baha İşler, 'Rumelili' rolünü Ercan Hüseyin Uğur, 'Laz' rolünü Zafer İşgören, 'Acem' rolünü Onur Alpaslan, 'Ülfet' rolünü Deniz Ünal, 'Nefaset' rolünü Selda Serdar, 'Mahallenin Meraklısı' rolünü Ceren Aytekin, 'Naci' rolünü Dağhan Ergün, 'İhtiyar' rolünü ise Emre Aytekin canlandıracak.

Antalya DOB orkestrasını şef Ömer Yöndem yönettiği, başkemancılığı ise Fahrettin Arda'nın üstlendiği eserde Antalya DOB korosu Mahir Seyrek tarafından hazırlandı. Eğlenceli müzikalde dekor tasarımı Özgür Usta, kostüm tasarımı Nursun Ünlü, koreografi Serhat Nüfusçu ve ışık tasarımı ise Mustafa Eski imzasını taşıyor.