Jandarmadan uyuşturucu operasyonu

- ANTALYA'nın Gazipaşa ilçesinde jandarma uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti suçunu örgütlü olarak işleyen ve uyuşturucu madde kullanan 13 şüpheliyi düzenlenen operasyonla yakalandı. 13 şüpheliden 6'sı adliyeye sevk edildi.

Gazipaşa Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı doğrultusunda, Antalya İl Jandarma Komutanlığı KOM Şube Müdürlüğü, Gazipaşa ve Alanya İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, 'Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak ve Örgüte Üye Olmak', 'Uyuşturucu ve Uyarıcı Madde İmal ve Ticareti', 'Kullanmak Amacıyla Uyuşturucu Madde Satın Almak, Kabul Etmek, Bulundurmak ve Kullanmak' suçlarını işleyen şüphelileri yakalamak için harekete geçti. Ekipler, dün sabah saatlerinde uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti suçunu örgütlü olarak işleyen ve uyuşturucu madde kullanan 15 şahsa ait 11 adrese operasyon düzenledi.

Operasyonda yakalanan 13 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin ev ve iş yerlerindeki aramada, 750 gram esrar, 20 kök kenevir bitkisi, 20 gram kenevir tohumu, 2 hassas terazi, 3 tabanca, 60 tabanca mermisi, av tüfeği, 8 uyuşturucu madde kullanma aparatı ele geçirdi. Şüphelilerden 6'sı sorgusunun ardından serbest bırakılırken, 7'si ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi.