İş insanlarından anlamlı konser

- ANTALYA Sanayici ve İş İnsanları Derneği (ANSİAD) ile Antalya Eğitim ve Araştırma Vakfı (ANTEV) işbirliğinde afetzede üniversite öğrenciler yararına 'Çok Sesli Bahar Konseri' düzenlendi.

Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Perge Salonu'nda ANSİAD Başkanı Akın Akıncı, ANTEV Başkanı Sarper Dermut ve yönetim kurulu üyelerinin ev sahipliğinde gerçekleşen 'ANSİAD Çok Sesli Korosu'nun 'Bahar Konseri'ne iş insanlarının, müzikseverlerin ilgisi oldukça yoğun oldu.

İLK KONSER

Muratpaşa Belediyesi Başkan Yardımcısı Hüseyin Sarı, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan'ın da izlediği konser öncesi ANTEV Başkanı Sarper Dermut, vakfın hizmetlerini anlattı. ANSİAD Başkanı Akın Akıncı'da 6 yıl önce ANSİAD bünyesinde kurulan Çok Sesli Koro hakkında bilgi verdi, koro üyelerinin iş insanlarının eşlerinden oluştuğunu ve ilk kez izleyici karşısına çıktığını, anlamlı bir konsere imza attıklarını söyledi.

AÜ Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan'da üniversite olarak deprem bölgesine ilk gün arama kurtarma birimlerini gönderdiklerini, yardım faaliyetlerine katıldıklarını anlattı. Rektör Özkan, Bende bölgeye gittim, yaşanan acıyı gördüm. El ele verdiğimizde, gönül gönüle olduğumuzda çok güzel işler başaracağımıza inanıyoruz. Allah bir daha böyle bir acı yaşatmasın. Üniversitemizde eğitim ve öğretimlerine devam eden öğrencilerimize elbirliğiyle desteğimiz sürecek dedi.

Konuşmaların ardından şef Osman Gazi Akçalı, saz heyeti, çok sesli koro üyeleri sahne aldı. Konserin seslendirilen ilk eseri Pir Sultan Abdal'a ait 'Geçti Dost Kervanı' oldu. Neşet Ertaş, Cem Karaca, Hacı Taşan, Erol Sayan, Zeynep Talu, Zülfi Livaneli, İsmail Lütfi Erol, G. Bregovic, P. Carli, F.Geralt'a ait 'insan İnsan', 'Dinle Sevgili', 'Bu Son Olsun', 'Çok Yorgunum', 'Sessiz Gemi', 'Allı Turnam', 'Düştü Gönlüme', 'Bir Aşk Masalı', 'Hey Yıllar', 'Neredesin Sen', 'Mustafam' adlı bir çok eserler seslendirildi.

Konser sonunda şef, saz heyeti, koro üyeleri ayakta alkışlandı. ANSİAD Başkanı Akın Akıncı, koro şefi Osman Gazi Akçalı'ya, ANTEV Başkanı Sarper Dermut'a emeklerinden dolayı çiçekle teşekkür etti.