İranlı kadınların eserleri Antalya'da

- İRANLI kadın sanatçılar, ülkelerindeki kadınların özgürlük mücadelesine sanat eserleriyle destek vermek amacıyla Antalya'da sergi açtı.

Yaşamlarını Fransa'da sürdüren İran asıllı ressam Narcisse Rafati ile Faranak Mohebbi'nin küratörlüğünde Aydın Kanza Sanat Galerisi'nde açılan karma serginin kurdelesini, Antalya'da yaşayan İran ve Komşu Ülkeler Dostluk Derneği Başkanı Sousan Hariri, İran'da uzun yıllar yaşamış yazar Tecelli Sercan Sırma ile sanatçılar birlikte kesti.

Farklı ülkelerde yaşayan İranlı 36 sanatçının suluboya, akrilik boya, yağlıboya resim, grafiksel resim, geleneksel el sanatları çalışmalarının yer aldığı karma sergiye sanatseverlerin ilgisi yoğun oldu. Sergi, Antalya'dan sonra İstanbul, Ankara, İzmir, Eskişehir'de de açılacak.

İRANLI KADINLARA DESTEK

Küratör Narcisse Rafati, Doğup büyüdüğümüz ülkemizden ayrı olmanın derin üzüntüsünü yaşıyoruz. İran'daki kadınlar özgür yaşayabilmek için rejime karşı direniyor. Biz de sanatımızla ülkemizdeki kadınların çektikleri acıları, üzüntülerini, hayallerini, özlemlerini ifade etmeye çalışıyoruz dedi.