İl başkanlığından istifa eden Başaran'ın davasında 'kovuşturmaya gerek yok' kararı

ANTALYA'da geçen haftalarda E.Ş. (32) adlı kadın, 3 yıldır ilişki yaşadığını ileri sürdüğü İYİ Parti İl Başkanı Mehmet Başaran'dan (65) hamile kaldığını ve bebeğini aldırmak için tehdit ettiği iddiasıyla şikayetçi oldu. İlişki ve tehdit iddialarını reddeden Başaran, görevinden istifa etti. Antalya Cumhuriyet Savcılığı tarafından incelenen davada kovuşturmaya gerek olmadığına karar verildi.

Antalya'da E.Ş. isimli kadın, geçen haftalarda Konyaaltı ilçesindeki polis merkezine giderek, İYİ Parti İl Başkanı Mehmet Başaran'ın kendisini tehdit ettiği iddiasıyla şikayetçi oldu. Başaran ile 3 yıldır ilişki yaşadıklarını, bu ilişkiden 4 aylık hamile olduğunu iddia eden E.Ş., Başaran'ın bebeğini aldırmak için kendisine baskı yaptığını, bu konuda tehdit ettiğini öne sürdü. Bunun üzerine Başaran, kendisine iftira atıldığını iddia ederek 12 Aralık'ta il başkanlığı görevinden istifa etti.

Antalya Cumhuriyet Savcılığı tarafından incelenen davada kovuşturmaya gerek olmadığına karar verildi. Bunun üzerine eski İl Başkanı Başaran, yaptığı basın açıklamasında şunlara yer verdi:

Baştan beri bu iddiaların siyasi rakiplerim tarafından düzenlenmiş bir komplo olduğunu söylemiştim. Türk yargısı da, bu haklılığımı verdiği takipsizlik kararı ile ortaya koydu. Ben Türk siyasetinin son yıllarda unuttuğu etik kurallar çerçevesinde istifa ettim. Zaten yargıda aklanmadan siyaset yapmama kararı almıştım. En büyük tesellim, zamanın beni haklı çıkarmasıdır. Partimin bir neferi olarak çalışmaya devam edeceğim. Antalya'nın tüm ilçelerini, köylerini tek tek gezeceğim. İlk günden beri beni yalnız bırakmayan başta genel merkezimiz olmak üzere tüm dostlarıma ve partililerime şükranlarımı sunuyorum.