Hayali gerçek oldu

- ANTALYA'da azmi ve yeteneğiyle engelleri aşıp, resim sanatıyla yaşama tutunan SMA Tip 2 hastası Gülçin Sipahi'nin (25) hayali gerçek oldu. Sipahi'nin ilk kişisel resim sergisi açıldı.

Antalya'nın Muratpaşa İlçesi Çağlayan Mahallesi'ndeki bir sitede ailesi ile birlikte yaşayan Gülçin Sipahi, 1.5 yaşındayken Spinal Müsküler Atrofi (SMA) Tip 2 hastası oldu. İhtiyaçlarını önce tekerlekli sandalye, ardından akülü sandalye üzerinde gideren Sipahi, rahatsızlığından dolayı hiçbir zaman hayata küsmedi.

KALEMLE ÇİZİMLER YAPTI

Küçük yaşlarda resim sanatına ilgi duyan Gülçin Sipahi, karakalemle çizimler yaparak yeteneğini ortaya çıkarmış, bir sanat merkezinde resim eğitimi almış, yaşadığı evinin bir köşesini de sanat atölyesine çevirmişti. Kendisine özgü teknikler geliştiren Sipahi, birbirinden güzel eserler üretince ressam olmaya karar verdi.

ARTIK PARA DA KAZANIYOR

Yaşama tuval, boya ve fırçası ile sarılan Gülçin Sipahi, resimlerini profesyonelce çalışmaya başladı. Sosyal medyada oluşturduğu sayfasında da eserlerini tanıtıp yeteneği sayesinde resim satışı ve sipariş çalışmalarından para kazanmaya başlayan Sipahi'ye Güzel Sanatlar Derneği (GÜSAD) sahip çıktı.

GÜSAD ÜYESİ RESSAM OLDU

GÜSAD üyesi de olan genç ressam Gülçin Sipahi'nin sıradaki en büyük hayali ilk kişisel resim sergisini açmak oldu. Sipahi, resim üretimlerini hızlandırdı, GÜSAD yönetiminin de desteğiyle 'Köyde Yaşam' adını verdiği yağlıboya çalışmalarını sanatseverlerin beğenisine sunmaya karar verdi.

SERGİ HAYALİ GERÇEK OLDU

Aydın Kanza Sanat Galerisi'nde açılan serginin kurdelesini Muratpaşa Belediyesi Başkan Yardımcısı Hüseyin Sarı, GÜSAD Başkanı Ahmet Korkmaz, ressam Gülçin Sipahi ve yakınları alkış eşliğinde birlikte kesti. Sipahi, ilk sergi heyecanını yaşarken mutluluktan gözleri yaşardı. Açılışta Sipahioğlu'nun doğum günü de kutlandı.

SARI, DESTEK SÖZÜ VERDİ

Sergilenen eserleri hayranlıkla inceleyen başkan yardımcısı Hüseyin Sarı, Gülçin Sipahi'yi başarılı çalışmalarından dolayı kutladı, sohbet etti, sanatın önemi üzerinde durdu. Sarı, Kızımızın kendisine olan özgüveni, yeteneği, başarısı beni gururlandırdı, umutlandırdı dedi. Sarı, sanatıyla ilgili ihtiyaçlarının karşılanması konusunda destek olacağının sözünü verdi.

AİLESİ GURUR DUYUYOR

Gülçin Sipahi'nin site görevlisi olarak çalışan babası Mehmet Ali Sipahi, Anne-baba olarak canımızdan çok sevdiğimiz biricik kızımızın başarısı bizi gururlandırıyor. Gülçin, yaşadığımız semtin tek ressamı oldu. Sanatseverler evimize gelip Gülçin ile tanışıyor, çalışmalarını yakından izliyor, sohbet ediyor. Hepimiz çok mutluyuz, heyecanlıyız diyerek duygularını dile getirdi.

SIRADA ATÖLYE AÇMA HAYALİ

En büyük hayalinin kendisine ait bir atölyeye kavuşmak, çocuklara, gençlere resim sanatını sevdirerek öğretmek olduğunu ifade eden Gülçin Sipahi, resim sanatına nasıl başladığını ise şöyle anlattı;

Çocukluk yıllarımda resme karşı ilgim vardı. Karakalemle çizimler yapıyordum. Ailem yeteneğimi fark etti, bana destek oldu. Daha profesyonelce resim yapabilmem için kurslara gittim. Her geçen gün kendimi geliştirdim, bugünkü noktaya geldim. Resim yapmak bana huzur veriyor. Doğayı çok seviyorum. Özgürlük olarak hayal ettiğim doğayı, içine sevgimi katarak tuvallerime yansıtıyorum.

GELECEĞİ PARLAK RESSAM

GÜSAD Başkanı Ahmet Korkmaz da, Gülçin'i yalnız bırakmadıklarını, ziyaret edip ihtiyaçlarını karşıladıklarını, hayalini gerçekleştirmek için ilk sergisinin organizasyonunu üstlendiklerini belirtti. Korkmaz, Gülçin, geleceği parlak bir ressam artık. Duygularını, düşüncelerini, hayallerini tuvallere yansıtıyor diye konuştu.

Sergide yeteneği ve ürettiği eserleriyle alkışlanan Gülçin Sipahi'nin özenle seçtiği 30 adet 'Köyde Yaşam' adlı yağlıboya çalışmaları yer aldı.