Güngör'den üniversite için dayanışma çağrısı

- MANAVGAT Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Seydi Tahsin Güngör, Manavgat kendi üniversitesini artık kurmalıdır. Manavgat üniversitesinin kurulabilmesi için de kentin dinamiklerinin dayanışma içinde olması gerekiyor dedi.

Başkan Güngör yaptığı açıklamada, Manavgat'ın yıllardır üniversite kurmanın mücadelesini verdiğini söyledi. Üniversite kurulması için gerekli fiziki şartların yerine getirildiğini dile getiren Güngör, Yapmamız gereken Manavgat ortak paydası üzerinde birleşerek üniversitenin kurulması ile ilgili Ankara'ya kuvvetli basınç uygulamaktır. Üniversiteyi talep etmeliyiz. Kentin bütün dinamiklerinin içinde olacağı siyasetten sivil toplum örgütlerine, kanaat önderlerinden iş adamlarına, bütün toplumu aynı ortak hedef etrafında buluşturabilirsek Manavgat Üniversitesi'ni kurmamız çok zor olmayacaktır. Yeter ki aynı hedef etrafında birleşmiş ortak bir iradeyi oluşturabilelim diye konuştu

ÜNİVERSİTE SOSYO-KÜLTÜREL GELİŞİME KATKI SAĞLAYACAK

Güngör kurulacak Manavgat Üniversitesi'nin kent yaşamına sosyo-kültürel katkı sağlayacağını belirtti. Başkan Güngör, şunları söyled:

Manavgat'ta bir üniversite kurulmasının kent ekonomisine çok ciddi katkısının olacağı bilinen bir geçektir. Fakat sadece ekonomik katkı olarak değerlendirmemeliyiz. Manavgat çok hızlı gelişen bir şehir bu gelişimin doğru ve planlı bir şekilde ilerlemesinde Manavgat Üniversitesi'nin pozitif anlamda çok ciddi katkıları olacaktır. Manavgat'ta bir üniversitenin olması kurumların yapacağı Ar-Ge çalışmalarında başarılı olma oranlarını yükseltecektir. Manavgat'ta yapılan kültürel faaliyetlerin sayısında anlamlı bir yükseliş olacaktır. Manavgat Üniversitesi çok hızlı büyüyen Manavgat'ın sosyo-kültürel gelişiminin sağlıklı bir düzlemde oluşmasına katkı sağlayacaktır.

SİYASET KURUMU ÖN ALMALIDIR

Güngör, şöyle konuştu:

Manavgat Üniversitesi'nin kurulmasında en önemli rol siyaset kurumuna düşüyor. Siyaset kurumu daha öncede Manavgat Üniversitesi'nin kurulması ile ilgili defalarca söz verdi. İktidar ve muhalefetin verdiği sözler hala arşivlerde duruyor. Sözlerin yerine getirilmesi için siyaset kurumu iktidar ve muhalefet birlikte, yekpare harekete geçmelidir. Siyasal aidiyetlerimiz Manavgat ortak paydamızın gerisine koymayı başararak harekete geçersek, sivil toplum örgütlerini de bu birlikteliğe dahil edersek çok hızlı sonuç alabiliriz. Manavgat Üniversitesi'nin kurulması noktasında MATSO üzerine düşen tarihsel sorumluluğu yerine getirmek için elinden gelen çabayı gösterecektir.