Göçmenler şenliği

- ANTALYA'da yaşayan farklı ülkelerden yerleşik yabancılar, 'Göçmenler Şenliği ve Fotoğraf Sergisi' etkinliği düzenledi.

Konyaaltı Kent Konseyi Yabancılar Meclisi ile Lider Kadınlar Platformu işbirliğinde Konyaaltı Belediyesi Feslikan Salonu'nda müzik dinletileri ve geleneksel kıyafetlerle halk dansları eşliğinde gerçekleşen şenlik havasındaki etkinliğe yerleşik yabancıların ve Antalyalıların ilgisi yoğun oldu.

TANIŞMAK VE KAYNAŞMAK İÇİN

Etkinliğin açılışında konuşan Kent Konseyi Yabancılar Meclisi ve Lider Kadınlar Platformu'na başkanlık yapan Zera Vareldzhi, Farklı ülkelerden yerleşik yabancıları bir araya getirmek, birbirleriyle tanışmalarını, kaynaşmalarını, Antalyalılarla komşu olmalarını sağlamak amacıyla çeşitli etkinlikler düzenliyoruz dedi. Vareldzhi, Antalya'da yaşamaktan mutlu olduklarını dile getirdi.

'KOMŞU OLDUK AİLE OLDUK'

Konyaaltı Belediyesi Meclis Üyesi Hasan Hüseyin Ateşoğlu, Artık yabancı kelimesini duymak istemiyoruz. Farklı ülkelerden, kültürlerden gelen dostlarımızla komşu olduk, aile olduk dedi. Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Özlem Saday da, Yabancılar Meclisi'nin uyum sağlama çalışmalarına övgüler yağdırdı.

DÜNYA ŞARKILARI SESLENDİRİLDİ

Konuşmaların ardından Yabancılar Meclisi Korosu ile yerli ve yabancı ses sanatçıları sahne aldı. Konserde Türkiye, İtalya, Fransa, Rusya, Ukrayna, Kırım, Tataristan, İran, Kırgızistan, Özbekistan'da en çok dinlenen, sevilen şarkılar seslendirildi. Salonu dolduran izleyiciler de birçok şarkıya hep bir ağızdan eşlik etti. Rengârenk yöresel kıyafetli halk dansları topluluklarının gösterilerinin ardından resim ve fotoğraf sergisi açıldı. Sergide yerleşik yabancılar arasındaki lider konumundaki kadınların portre fotoğrafları ve hikâyeleri ilgi çekti.