Gençler mesleki eğitim aldı

- BİLİM Sanat Eğitim Kültür Kadın Kooperatifi'nde (BİLSEK) kültürel, sanatsal ve mesleki eğitimler hız kesmiyor. BİLSEK bünyesindeki KOOP OKUL Projesi kapsamında birçok dalda eğitim alan 20 genç kursiyere mezuniyet belgesi törenle verildi.

Azize Kahraman Halk Eğitimi Merkezi (AKHEM) işbirliğinde BİLSEK merkezinde gerçekleşen fotoğrafçılık, dijital fotoğrafçılık, bilgisayar, müzik, İngilizce, drama, takı ve grafik tasarımı, ahşap yakma-boyama gibi birçok meslek ve sanat dallarında açılan eğitimlere genç ve yetişkinlerin ilgisi her geçen gün artıyor.

Mesleki Eğitim Sistemi Eğitim Merkezi (MESEM), Usta Telafi Programı (UTP) kapsamında sürdürülen eğitimlerde başarılı olan katılımcılara belgelerini Azize Kahraman Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Fedai Yaman, BİLSEK Başkanı Feray Atalay, yönetim kurulu üyeleri verdi, Yolunuz açık olsun denildi.

BİLSEK Başkanı Atalay, hayata geçirilen KOOP OKUL projesinin önemine değindi, 40'tan fazla stajyer ve usta öğretici adayına eğitim-öğretim hizmeti verildiğini ifade etti. Atalay, Eğitimlerimize katılanlar, Hayat Boyu Öğrenme Projesi kapsamında halk eğitim merkezlerinde hobi olarak başladıkları kurları iş fırsatına çevirebiliyor dedi. Atalay, BİLSEK'te 14 farklı branşta uzman öğreticilerin eğitim verdiklerini, eğitimlere kadın kooperatiflerinden de katılımın olduğunu sözlerine ekledi.