'Fındıkkıran'a alkış yağdı

- ANTALYA Devlet Opera ve Balesi (Antalya DOB), yeni yıl kutlamaları ile özdeşleşmiş ve dünyaca ünlü bale toplulukları tarafından yılbaşı öncesi sahnelenen 'Fındıkkıran' balesinin prömiyerini gerçekleştirdi. Eser ayakta alkışlandı.

Haşim İşcan Kültür Merkezi'ndeki sahnelenen 'Fındıkkıran' balesinin libretto ve koreografisini Armağan Davran ile Volkan Ersoy hazırladı. Eserde Antalya DOB Orkestrası'nı şef Hakan Kalkan yönetirken, başkemancılığı Koray Önel üstlendi. Çaykovski'nin son bale eseri olan 'Fındıkkıran'ın dekor tasarımına Gürcan Kubilay, kostüm tasarımına Aydan Çınar, ışık tasarımına da Mustafa Eski imza attı.

Eserin prömiyerinde 'Fındıkkıran' rolünü Yağızhan Danış, 'Clara' rolünü Chisato Ishikawa, 'Şeker Perisi' rolünü Milina Fidan Özbek, 'Drosselmeyer' rolünü Evren İskender, 'Kral Fare' rolünü Burak Burçak, 'Anne' rolünü Gökçe Çiçek Güngör, 'Baba' rolünü Cenk Şahinalp, 'Fritz' rolünü Mert Deniz Köysüren, 'Harlequin' rolünü Volkan Altunel ve 'Colombine' rolündü Seda Manaz canlandırdı.

Rengârenk sahne dekoru, kostüm ve ışık efektleriyle de göz kamaştıran 'Fındıkkıran' balesi, ayakta alkış yağmuruna tutuldu.