Fikret Otyam, doğum gününde övgüyle anıldı

- ÜNLÜ gazeteci, fotoğraf sanatçısı, ressam Fikret Otyam, doğum gününde bir araya gelen sevenleri tarafından bir kez daha hatırlanarak anıldı.

Antalya Sanatçılar Derneği'nde (ANSAN) TRT'den emekli gazeteci Yeşim Ertan'ın sunumuyla gerçekleşen 'Fikret Otyam'ı Anma ve Söyleşi' etkinliğine Muratpaşa Belediyesi Başkanı Ümit Uysal, Otyam'ın eşi Filiz Otyam, sanatçılar, sevenleri katıldı. Yeşim Ertan, başarılı gazeteciliği, fotoğraf sanatçılığı ve ressamlığıyla gönülleri fetheden, uzun yıllar Antalya'nın Gazipaşa İlçesi'nde yaşamış, ilçenin tanıtımına, gelişimine de çabalarıyla katkıda bulunan Fikret Otyam'ın 19 Aralık 1926 yılında Aksaray'da dünyaya geldiğini, 9 Ağustos 2015 tarihinde hayata gözlerini yumduğunu hatırlattı.

RADYODA RÖPORTAJI DİNLETİLDİ

Türkiye'nin Fikret Otyam'ı Anadolu ve Güneydoğu ile ilgili yazdığı haber, yaptığı röportaj ve çektiği fotoğraflarla tanıdığını da aktaran Yeşim Ertan, kendisinin TRT Radyosu'nda Otyam ile yaptığı bir röportajındaki ses kaydını da dinletti. Onur konuğu olan Filiz Otyam, eşinin sesini duyunca gözleri doldu, duygulu anlar yaşadı.

'ÜLKEMİZİN DERĞERLERİNDEN'

ANSAN Başkanı Tecelli Sercan Sırma, Fikret Otyam'ın yaşam öyküsünü ve birlikte yaşadığı, unutamadığı anılarını anlattı. Sırma, Kalplerimizde yaşayan Otyam, ülkemizin değerlerinden birisi oldu. Başta yoksullukla savaştı. Türkiye onu daha çok Kürkçe röportajlarıyla da tanıdı. Otyam, sadece gazeteci değil halkın içinde olan bir insandı. İlk çıkardığım kitabımın da önsüzünü beni kırmayıp yazmıştı dedi.

'GERÇEK BİR AYDINDI'

Muratpaşa Belediyesi Başkanı Ümit Uysal da, Fikret Otyam için Gerçek bir aydındı, Türkiye'yi Edirne'den Hakkari'ye kadar anlatırdı derken, Otyam'ın Antalya için büyük bir değer olduğuna vurgu yaptı. Başkan Uysal, Muratpaşa Belediyesi hizmet binası içinde oluşturdukları sanat galerisine, bir parka 'Fikret Otyam' ismini vererek yaşattıklarını, belediyenin hazırladığı 'Antalya Hikayeleri' adlı kitapta da yer verildiğini hatırlattı, Fikret Otyam'ın Antalya'da yaşamış olmasının kıymetini bilmeliyiz diye konuştu.

'DOĞA AŞIĞI BİR iNSANDI'

Fikret Otyam'ın eşi Filiz Otyam, Değerli eşim, mesleğinin, sanatının yanında insana, doğaya, doğa canlılarına aşık bir insandı dedi. Filiz Otyam, sözlerini şöyle sürdürdü;

Fikret, doğa ile baş başa yaşamayı, sanatla uğraşmayı çok severdi. Eserlerine hep doğanın büyüleyen güzelliklerini, kırsal kesimlerdeki sosyal yaşamı yansıtıyordu. Yaşadığımız mekan her gün ziyaretçilerimizle dolardı. Bugün de burada eşimin doğum gününde bir kez daha övgü dolu sözlerle hatırlanması beni çok mutlu etti. Anma programına emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

Anma programı sonunda Muratpaşa Belediyesi Başkanı Ümit Uysal, ANSAN Başkanı Tecelli Sercan Sırma, sunucu Yeşim Ertan ile izleyiciler, Filiz Otyam ile birlikte Fikret Otyam'ın yağlıboya çalışması portresi önünde hatıra fotoğraf çektirdi.