Dünya Dans Şampiyonası Antalya'da yapıldı

ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde World Cup 2022 Aphrodite Team Dünya Dans Şampiyonası düzenlendi. 

Manavgat'ın Side turizm merkezinde bulunan 5 yıldızlı bir otelde düzenlenen şampiyonaya Rusya, Türkiye, Kazakistan, Moldova, İspanya, Birleşik Arap Emirlikleri, Polonya ve Estonya'dan ekipler katıldı. Saat 14:00'te başlayıp 22:00'ye kadar aralıksız devam eden şampiyonada ekipler, çok sayıda dans gösterisi sundu. Şampiyonada jüri tarafından 5 kategoride yarışan ekiplerin dans figürlerini gerçekleştirmesi, dayanıklılık ve zarafet gibi konularda değerlendirme yapıldı. 

Şampiyonada Polonya'dan Lipowski Jakub-Krylova Daria; Rusya'dan Kulikov Egor-Alpatova Julia; Rusya'dan Litvinov Vladimir-Bagaeva Victoria; İspanya'dan Kornev Ilya-Prokofieva Tamara ve Polonya'dan Marcin Tichoniuk-Matveeva Elena çiftleri kendi kategorilerinde birinci oldu.

Şampiyonayı Anna Dimidova ile birlikte organize eden Daniil Ulanov, bu sene 5'incisi düzenlenen şampiyonanın ilk defa Türkiye'de gerçekleştirildiğini belirterek, yarışmaya katılan ekiplerin uzun bir seçme ve eğitim sürecinden geçtiklerini söyledi. Ulanov, Bu yarışmayı Türkiye'de yapmaktan son derece memnunuz. Bu sene şampiyonada şartlarımızı karşılayan Kazakistan, Türkiye, Moldova, Estonya, Birleşik Arap Emirlikleri (Dubai), Rusya, Polonya ve İspanya'dan ekipler yer alıyor. Takımlar oldukça iyi performans gösterdi. Oldukça zorlu ve çekişmeli geçen bir şampiyona oldu dedi.

FOTOĞRAFLI