Düden Şelalesi'ne 1 yılda 1 milyon ziyaret

- ANTALYA'da eşsiz manzarasıyla her yıl yerli ve yabancı binlerce turisti ağırlayan Düden Şelalesi'ne yılın son günlerinde de ilgi oldukça yüksek. Düden Şelalesi sorumlusu Süleyman Yavuz, 1 Ocak- 30 Aralık tarihleri arasında 1 milyonu aşkın ziyaretçinin şelaleyi ziyaret ettiğini belirtti.

Düden Şelalesi, 2022 yılını 1 milyonu aşkın kişiye ev sahipliği yaparak kapatıyor. Kepez ilçesi Varsak Mahallesi'nde yer alan, Antalya Büyükşehir Belediyesi kontrolünde işletmesi yapılan Düden Şelalesi'ne yılın son günlerinde de ilgi oldukça yüksek. Yerli halkın yanı sıra bölgede tatil yapan turistlerin de kafile halinde gelip gezdiği şelalenin kış manzarası, hayran bırakıyor. Yağmur nedeniyle debisi yükselen ve görsel şölen oluşturan şelalenin altında bulunan mağara da mistik atmosferiyle dikkat çekiyor. Mağaranın içinden damlayan suların altından geçen turistler, şelaleyi arka plandan görme fırsatı yakalıyor.

Düden Şelalesi'nin haftanın 7 günü açık olup gezilebileceğini belirten şelale sorumlusu Süleyman Yavuz, su debisinin yüksekliği nedeniyle oluşan görsel şölene şahit olanların o anları görüntülemek için saatlerce fotoğraf çektiğini söyledi. Yıl boyunca şelaleye ilginin rakamsal verilerini de açıklayan Yavuz, 1 Ocak-30 Aralık tarihleri arasında 1 milyonun üzerinde kişi şelaleyi dolaştı. Bu kişiler milyonlarca fotoğraf çekti ve farklı platformlarda bu fotoğrafları paylaştı dedi.

İran'dan ailesiyle tatile gelen Güfran Mağidi, Şelale çok güzel. Saatlerce suyu izledim. Ruhumu dinlendirdi. Ailemle birlikte her köşesini dolaştık. Muhteşem bir görselliği var dedi.