Depremin korku dolu anlarını kızının evinde unutmaya çalışıyor

- KAHRAMANMARAŞ merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerde evi hasar gören Hürü Çiftçi (86), oğlu Nihat Çiftçi, gelini ve 4 torunuyla Antalya'nın Serik ilçesinde oturan kızı Songül'ün evinde yaşadığı korku dolu günleri unutmaya çalışıyor. Hürü Çiftçi, deprem anını, Daha önce böyle bir şey görmedim. Duvarlar üzerime üzerime geldi diye anlattı.

Depremde evleri yıkılan Hürü Çiftçi ve ailesi, kendi imkanlarıyla Serik ilçesi Çandır mahallesinde oturan Songül'ün evine geldi. Oğlu, gelini ve 4 torunuyla kızının tek katlı evinde yaşamını sürdürecek olan Hürü Çiftçi, deprem anında yaşadıklarını anlattı. İlk depreme Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesindeki evlerinde uyudukları sırada yakalandıklarını dile getiren Hürü Çiftçi, Birden sallanmaya başlayınca çocuğun beşiği göğsüme çarptı. Oğlumla gelinim 'Anam yok, annem altta kaldı' diyerek bağırdı. Pijama ile dışarı çıkmamak için şalvarımı zor buldum, giydim. Daha önce böyle bir şey görmedim. Duvarlar üzerime üzerime geldi. Gelinimin 'annem içeride onu kurtaralım' dediğini duydum. Torunlarım 'ebemiz kaldı' diye bağırıyordu. Beni sürükleyerek zorla binadan çıkardılar. Yalın ayak karın üstüne çıktık. Titriyordum. Binadan çıktıktan sonra arabaya gittik. Dışarıda kaldık kar yağıyordu. Ayaklarımız yalın. Sabah olunca belediye binasına gittik. Belediye binasındayken ikinci deprem oldu. Dışarı kendimizi zor attık. Kızım, 'hemen gelin' diye bizi çağırdı. Biz de geldik diye konuştu.

'DUVARDAN KOPAN PARÇALAR ÜZERİME DÖKÜLÜYORDU'

Nihat Çiftçi ise şunları söyledi:

Sallantı oldu, şaşırdık. Küçük çocukları eşim, büyük çocukları ben aldım. Dışarıya çıktığımızda annemin olmadığını gördük. Annem içeride kalmış. Girdik kapının orası felaket. Evin duvarlarından kopan parçalar üzerime dökülüyordu. Annemi de dışarıya çıkardım. O sırada aşırı kar yağışı vardı. Sabaha kadar karın altında bekledik. Daha sonra hava aydınlanınca belediyeye gittik. İkinci depreme yakalandık. Binadan nasıl çıktık bilemiyorum. Biz çıkarken belediye binası da yavaş yavaş dökülüyordu. Yıkılmak üzereydi. Akşama kadar parkta bekledik. Gidecek yerimiz yoktu. Binalar çatlaktı. Geceyi parkta geçirdik. Kar yağışı devam ediyordu. Sağdan soldan odun topladım, branda çektik ateş yaktık. Çocuklar artık donma noktasına geldi. Kardeşimle iletişime geçtik. İmkanlarımızla geldik.

FUTBOLCU ABİLERİMİZ YAŞAMINI YİTİRDİ

Hürü Çiftçi'nin torunlarından Durdu ve Suat kardeşler de Bölgesel Amatör Lig ekiplerinden İstiklalspor'un alt yapısında forma giydiklerini anlattı. Depremden 2 gün önce oynayacakları karşılaşmanın kar yağışı nedeniyle ertelendiği için eve geldiklerini anlatan Durdu Çiftçi, Göksun'da yaşıyorduk ve kardeşimle maç ve antrenmanlara İstiklalspor'a gidiyorduk. Depremde tesis çöktü. Futbolcuların yüzde 80'i kurtarıldı ama Hakan, Saruhan ve Taner abi kurtarılamadı. Çok kötü oldu. Kahramanmaraş neredeyse yok dedi.