Bozovalılar GES'i istemedi

ANTALYA'nın Korkuteli ilçesi Bozova Mahallesi'nde özel bir şirket tarafından meraya yapılmak istenen Güneş Enerji Santrali'ne (GES) bölge halkı karşı çıktı.

Bozova kapalı pazar yerinde, yapılması düşünülen GES projesine ilişkin ÇED toplantısı yapıldı. Toplantıya, AK Parti Korkuteli İlçe Başkanı Kemal Sancaktar, Cumhuriyet Halk Partisi Korkuteli İlçe Başkanı Şeyhali Kara, İYİ Parti Korkuteli İlçe Başkanı Cemal Tınkaz, Milliyetçi Hareket Partisi Korkuteli İlçe Başkanı Medine Yapılmışev, Korkutelililer Derneği Başkanı Adnan İmirgi, Jeoloji Mühendisleri Antalya Şube Başkanı Bayram Ali Çeltik, S.S. Korkuteli Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Hasan Can Caran, Korkuteli Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mesut Kurtoğlu, mahalle muhtarları, siyasi partilerin yönetim kurulu üyeleri, Korkuteli ve Antalya'dan çok sayıda vatandaş katıldı.

Mahalle sakinleri 530 dönüm mera alanını etkileyecek GES'i istemediklerini dile getirdi. Bozova Mahalle Muhtarı Osman Bayındır, Bu köyümüzü etkileyecek, hayvancılık, iklim ve doğamıza darbe vuracaktır. Keza köyümüzün 30- 35 bin dönüm arazisi ekildiği dönemlerde köyümüzün özellikle küçükbaş hayvanları ekili araziye girmeleri zarar verecekleri için yasak olduğundan yaylım için bu bölgede beslenmekte, hayvancılık yapanlar geçimlerini bu bölgede sağlamaktadır. Söz konusu merada şu an 10 tane ağıl bulunmaktadır. Bu sebepten dolayı yapılmak istenen GES projesine kesinlikle karşıyız. Meramıza kesinlikle GES istemiyoruz dedi.

Muhtar Osman Bayındır toplantıya katılanlara teşekkür etti. Toplantı sonrası imza kampanyası düzenlendi.