'Biz mozaikçiler' sergisi göz kamaştırdı

- ANTALYA'da ve farklı illerde antik mozaik sanatıyla uğraşan sanatçılar, göz kamaştıran rengârenk eserlerini sanatseverlerin beğenisine sundu.

Mozaik sanatçıları Berna Başarır ile Sultan Kemikkıran'ın küratörlüğünde Mimarlar Odası Antalya Şubesi Tarık Akıltopu Güzel Sanatlar Galerisi'nde açılan 'Biz Mozaikçiler' adlı serginin kurdelesini oda başkanı Hasan Çerçiler ile sanatçılar birlikte kesti.

GÜNÜMÜZDE YAŞATILIYOR

Geçmişi asırlar öncesine dayanan, antik Yunan ve Roma dönemlerinde yaygın olduğu bilinen mozaik sanatını günümüzde de yaşatma çabası veren sanatçıların sayısı her geçen gün artıyor, farklı teknik, farklı malzeme, farklı yorumlarla sanat eserleri üretiliyor. Sergi küratörü Berna Başarır, Görsel sanatlar sınıfında yer alan mozaik, küçük renkli taş, tuğla, deniz kabuğu ve cam parçalarının bir araya getirilip yapıştırılmasıyla yapılan resim dalıdır. Duvarlara, zeminlere ve binaların cephesine uygulana bilen bu sanat türü çok eski çağlardan günümüze kadar uzandı dedi.

SERGİDE 30 ESER

15 Aralık Perşembe gününe kadar açık kalacak sergiye Antalya, Ankara, İstanbul, İzmir ve Gaziantep'ten mozaik sanatına görül vermiş sanatçılar katıldı. Sergide sabır ve özenle çalışılmış, farklı malzemeler kullanılmış 30 eser yer aldı.