Belediyelerden yardım seferberliği

ANTALYA'da belediyeler deprem bölgesinde acil ihtiyaç olarak ısıtıcı, battaniye, uyku tulumu, kışlık kıyafet gibi yardımda bulunmak isteyenler için yardım toplama merkezleri oluşturdu. Büyükşehir Belediyesi Cam Piramit'te, Konyaaltı'nda Nazım Hikmet Fuar Merkezi, Muratpaşa'da Soğuksu Yaşlı Evi, Kepez'de Kepez Vakfı, Döşemaealtı'nda belediye binası olarak yardım toplama merkezleri kuruldu.

Konyaaltı Belediyesi, Pınarbaşı Mahallesi'ndeki Nazım Hikmet Fuar ve Kongre Merkezi'nde oluşturduğu birimle deprem bölgesine ulaştırılmak üzere başlattığı kampanyada çadır, battaniye, polar, uyku tulumu, el feneri, power bank ve ısıtıcı ürünlerini temel ihtiyaç malzemesi olarak duyurdu. Hijyen ürünleri bebek bezi, kadın pedi ve ıslak mendil, kıyafet olarak da bot, temiz kışlık kıyafet, atkı, bere ve eldiven olarak listelendi. Yardımda bulunmak isteyenlerin Konyaaltı Belediyesi'nin Halk Masa birimini arayabilecekleri veya başvurabilecekleri duyuruldu.

MURATPAŞA SOĞUKSU YAŞLI EVİ

Muratpaşa Belediyesi, 'Gün dayanışma Günü' olarak başlattığı kampanyada, deprem bölgesine ulaştırılmak üzere ısıtıcı, battaniye, uyku tulumu ve gıda yardımlarının Soğuksu Yaşlı Evi'nde oluşturulan Afet Yardım Merkezi'mize bırakabilecekleri çağrısında bulunuldu. Ayrıca 4448007 numaralı Turunç Masa Çağrı Merkezi'nden destek alınabileceği kaydedildi.

KEPEZ VAKFI

Kepez Belediyesi ve Kepez Vakfı işbirliğiyle başlatılan kampanyada, depremzedeler için ısıtıcı, battaniye ve gıda malzemesi yardımları için 0 242 310 58 58, dahili 2500-2502-2503-2504-2505 telefon numaraları verildi. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, yardımda bulunmak isteyenler için 'Gün birlik olma günü' diyerek, yardımda bulunmak isteyenlerin Kepez Vakfı'nın Yeni Mahalle Seyhan Caddesi'ndeki adresine ısıtıcı, battaniye ve gıda yardımlarını teslim edebileceğini duyurdu.

BÜYÜKŞEHİR CAM PİRAMİT'TE TOPLUYOR

Antalya Büyükşehir Belediyesi ise deprem bölgelerine gönderilecek yardımlarla ilgili toplama merkezi olarak Cam Piramit'i belirledi. Büyükşehir Belediyesi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin böcek, sosyal medya hesaplarından yapılan çağrıda, deprem bölgesine sağlık, hijyen ve giyim yardımı yapmak isteyenlerin Cam Piramit Afet Yardım Merkezi'ne ulaştırabilecekleri duyuruldu

DÖŞEMEALTI BELEDİYESİ DE TOPLUYOR

'Dayanışmamızı büyütelim' çağrısıyla kampanya başlatan Döşemealtı Belediyesi, belediyenin ana hizmet binası ve Kültür ve sosyal İş Müdürlüğü'nün sosyal marketi olarak belirlediği iki ayrı merkezde, depremzedelere ulaştırılmak üzere acil ihtiyaç listesinde ısıtıcı, battaniye, bebek bezi, kışlık kıyafet, kuru gıda gibi ve kış koşullarına uyumlu her türlü yardım malzemesi çağrısında bulunuldu.