Bayar Savran güven tazeledi

- SERİK Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi seçimli olağan kurulu yapıldı. Mevcut başkan Bayar Savran güven tazeleyerek yeniden başkanlığa seçildi.

Serik Belediyesi Akçaalan düğün salonunda gerçekleştirilen genel kurula Serik Kaymakamı Cemal Şahin, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Göller Bölge Birliği Başkanı Ahmet Tural, Serik Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Recep Savaş, Serik Ulaştırma Hizmetleri Esnaf Odası Başkanı Sedat Karagöz, Serik Semt pazarcılar ve Tuhafiyeciler Odası Başkanı Mevlüt Akıllı, Serik ve Çevresi Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Gülaydın, Halkbank Şube Müdürü Esat Zeybek ve esnaf katıldı.

Divan Başkanlığını Ahmet Tural'ın yaptığı kongre, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Kooperatifin gündemindeki maddeler oy birliği ile kabul edilirken, kongre sonunda yapılan açık oylamada tek aday olarak katılan mevcut başkan Bayar Savran oy birliği ile 4 yıllığına başkan seçildi.

Seçim sonrası teşekkür konuşması yapan Bayar Savran, Sizlere hizmet için buradayız. Kooperatifin asıl sahipleri sizlersiniz. Kooperatimiz birinci grupta olup, takip oranı 13'tür. Plasmanımız 457 milyon 500 bin liradır. 2021-2022 yılında toplam 1824 esnafımıza 372 milyon 236 bin lira kredi verilmiştir. Esnaf ve sanatkarlarımıza kredi konusunda eşitlik ilkesi önceliğimizdir. Son 9 ayda 1800 esnafımız kredi müracaatı yapmıştır. Tüm esnaflarımıza kredi vermek için çaba gösteriyoruz dedi.

Çalışmalarından dolayı Bayar Savran'a teşekkür belgesini Serik Kaymakamı Cemal Şahin ve Ahmet Tural verdi. Bayar Savran başkanlığındaki yönetim, Sadık Türkmen, Ahmet Ali Kurt, Abdullah Kocabıyık ve Recep Çelikdöven'den oluştu.