Başkan Uysal, İmamoğlu'na destek için 8 yıl aradan sonra cübbesini giydi

MURATPAŞA Belediye Başkanı Ümit Uysal, bugün İstanbul Anadolu Adalet Sarayı'nda yargılanan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na destek için 8 yıl aradan sonra avukat cübbesini giyerek adliyeye gitti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Yüksek Seçim Kurulu üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı dava bugün görülüyor. Türkiye'nin birçok köşesinden milletvekili ve belediye başkanları da İstanbul'a giderek, Başkan İmamoğlu'na destek oldu. Aralarında Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal da vardı. Başkan Uysal, kolunda avukat cübbesiyle sosyal medya hesabından İstanbul Anadolu Adalet Sarayı önünden açıklama yaptı.

Başkan Uysal açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Bugün yargılanan İstanbul'dur, halkın iradesidir. Adalet ve demokrasi mücadelesinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı'mız Ekrem İmamoğlu'na destek olmak için İstanbul'dayız. İstanbul Anadolu Adalet Sarayı'nda Ekrem İmamoğlu'nun Asliye Ceza'da açılmış dosyası var. Bu dosyanın haksız yere açılmış bir dava olduğunu düşünüyoruz ve kendisinin yanındayız. Ben de 2014 yılından beri ilk defa cübbemle adliyedeyim dedi.