Bağımsız sanatçılardan karma sergi

- ANTALYALI bir grup sanatçı 'Bağımsız Sanat Hareketi' ismi altında toplandı. Sanatçılar, doğanın yok oluşuna dikkat çekmek için 'Sonsuzluğun Döngüsü' adlı ilk karma sergi de farklı konu ve çalışmalardaki eserleri sanatseverlerin beğenisine sundu.

Ressam ve grafik tasarımcısı Sevda Kesim'in başkanlığında oluşan 'Bağımsız Sanat Hareketi'nde Berna Başarır, Nesrin Pamir, Marharyta Myronenko, Serpil Orul, Mehmet Budak, Mina Golzar, Shabnam Majdabadı yer aldı. Grup, dünyanın yok edilişine dikkat çekilen illüstrasyon, mozaik, ebru, karakalem, yağlıboya, dekoratif, dijital sanat çalışmalarını bir araya getirdi.

SONSUZLUĞUN DÖNGÜSÜ

Antalya Sanatçılar Derneği (ANSAN) Güzel Sanatlar Galerisi'ndeki 'Sonsuzluğun Döngüsü' adlı karma serginin açılış konuşmasını yapan Sevda Kesim, 'Bağımsız Sanat Hareketi'nin bağımsız idealist sanatçıları, felsefesinin 'dünya için sanat' ve 'özgür sanat arayışı' olduğunu söyledi.

FARKINDALIK SERGİSİ OLDU

Sevda Kesim, 'Sonsuzluğun Döngüsü' konu başlıklı sergimiz bir farkındalık sergisi oldu, doğanın dili öne çıktı. İnsanlar doğayı yok etmeye çalışsa da doğa her seferinde silkelenip zafer kazanıyor dedi. Kesim, sözlerini şöyle sürdürdü;

Bu dünya da kim ve ne olduğumuzun hiçbir önemi yoktur. Ne yaptığımız, dünyada hangi izleri bıraktığımızın dışında her şey bir hiçtir. Mavi küre sadece kendisininmiş gibi düşünen, yeri, göğü, suyu, denizi kirletenler, hayvanlara ve bitkilere eziyet edenler bu dünya da yaşamayı hak etmiyorlar. Ciğeri olmayan insan nefes alabilir mi? Ağaçları kesilen, yakılan dünya ne yapsın? İnsanlar dünyanın ciğerini çekirge sürüsü gibi saldırarak yok ediyor. Dünyanın yaşam hakları gasp ediliyor.

Sergiye katılan ve eserleriyle destek olan sanatçılara Antalya Büyükşehir Belediyesi Kent Tarihi ve Tanıtımı Daire Başkanı İsmail Oskay tarafından 'katılım belgesi' verdi.