Aynı çatı altında buluştular

- ANTALYA'da halkla ilişkiler alanında görev yapan isimleri aynı çatı altında toplayarak mesleki dayanışma sağlamak ve mesleğin gelişmesi adına çalışmalar yapmak amacıyla kurulan Antalya Halkla İlişkiler Derneği (AHİD) yönetimi, düzenlenen bir toplantıda basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Akra Otel'de gerçekleşen basın toplantısında konuşan, AHİD Başkanı Güldal Siğinç, toplantıda kuruluş amaçlarını ve gelecek dönem hedeflerini paylaştı. Siğinç; Türkiye'nin birçok önemli kentinde maalesef bizden çok önce meslek örgütlerimiz resmiyet kazanmıştır. Antalya bu ilerlemede geç kaldığından, bu gecikme mesleğimizin kentteki gelişimini de maalesef sekteye uğratmıştır. Antalya'da bir halkla ilişkiler derneğinin bugüne kadar kurulmaması hem şehir, hem de meslek örgütü için bir kayıptır dedi.

Antalya'nın hızla büyüdüğünü ve uluslararası göç aldığını belirten Siğinç, Her yerde bir iletişim akışı var ve bu nedenle de halkla ilişkiler birimi var. Dolayısıyla mesleğimiz de büyüyor ve işin daha doğru yönetilmesi gerekiyor. Aslında bizim de odak ve çıkış noktamız tam olarak bu. Siz değerli basın mensubu arkadaşlarımızla, yan yana, omuz omuza çalışacağız ve bu kente birlikte katma değer sağlayacağız diye konuştu.

AHİD Başkanı Siğinç basın mensuplarına kuruluş süreçlerini şu şekilde ifade etti:

Bizler, Antalya Halkla İlişkiler Derneği (AHİD) ile şehrimizin tüm dünyada tanıtılmasında önemli rol üstlenmeye, şehrin 'Halkla İlişkiler Ajansı' gibi çalışmaya hem gönüllü, hem de talibiz. Bu şehre değer katmak, mesleğimizi, çalışma alanlarımızı anlatmak ve öğrencilerimize destek sağlamak, üniversitemiz ile birlikte eğitim konusunda etkili projeler hayata geçirmek, kısacası; şehrin ihtiyaçları doğrultusunda üzerimize düşen görevleri yerine getirmek arzusundayız.

'Gitme, Kal Bu Şehirde' isimli ilk projelerinden de bahseden Başkan Siğinç, Mesleğimizi hayata geçirirken ilgili bölümlerden mezun olmuş ya da son sınıfta okuyan öğrencilerimizi şehrimize kazandırabilmek için onlara istihdam sağlayacak girişimlerimiz olacak. Her yıl düzenleyeceğimiz yarışmayla şehre değer katan meslektaşlarımızın hazırladığı projeleri değerlendirip en başarılı 3 projeyi ödüllendirmek ve kendileriyle birlikte bu projeleri hayata geçirmeyi planlıyoruz dedi.

Konuşmasının sonunda Siğinç, basın mensuplarıyla sık sık, yeni projelerinin duyurularında bir araya gelmeyi ümit ettiklerini söyledi ve katılımları için herkese teşekkürlerini iletti. Toplantı, AHİD kurucularının toplu fotoğraf çektirmesiyle sona erdi.