ATSO Meclis Başkanı Öztürk'ten 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü mesajı

- ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Meclis Başkanı Ahmet Öztürk, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Öztürk, Yaşadıkları tüm zorluklara ve her şart altında görevlerini sonsuz bir özveriyle yapan tüm gazetecilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kutlu olsun dedi.

Mesajında Cumhuriyetin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, Türkiye basını milletin gerçek ses ve iradesinin doğduğu yer olan cumhuriyetin etrafında çelikten bir kale oluşturacaktır. Bir düşünce kalesi, düşünce yolu kalesi. Basın görevlilerinden bunu istemek, cumhuriyetin hakkıdır sözüne atıfta bulunan ATSO Meclis Başkanı Ahmet Öztürk mesajında şunları kaydetti;

1961 yılında gazetecilerin kazandığı haklı mücadele sonrasında kutlanmaya başlanan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü, basın tarihimiz açısından çok önemli bir tarihtir. Bugün basın çalışanlarının haklı mücadelelerinin bir sonucu olarak ortaya çıkmıştır.

Bizlerin haber alma haklarını ve bilgilenmemizi var güçleriyle yapan yangın, sel, toplumsal olayla ve her türlü zorlu şartta canlarını tehlikeye atarak çalışan bu değerli meslek mensuplarının ülkemizin gelişiminde de büyük bir önemi bulunmaktadır. Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün de 'Türkiye basını milletin gerçek ses ve iradesinin doğduğu yer olan cumhuriyetin etrafında çelikten bir kale oluşturacaktır' sözünde belirttiği gibi basın mensuplarımız Cumhuriyetimizin her döneminde koruyucu bir kale görevini yerine getirmiştir. Ben bir kez daha bu şerefli mesleğe mensup olan tüm gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyor, görevleri başında şehit düşmüş basın emekçilerimize Allah'tan rahmet diliyorum.