Atatürk'ün Alanya'ya gelişinin yıl dönümünde 'dayanışma' mesajı

ULU Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Alanya'ya gelişinin 88'inci yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen törende Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Depremden etkilenen tüm şehirlerimizi devletimiz ve milletimiz büyük bir dayanışma ile el ele vererek yeniden imar edip, şehirleri insanlarımıza yeniden açacağız dedi.

Atatürk'ün gemiyle 1935 yılında geldiğinde ayak bastığı limandaki Atatürk Heykeli önünde yapılan törene Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, siyasi parti temsilcileri, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Anıta çelenk sunumunun ardından törene katılanlan saygı duruşunda bulunup ve İstiklal Marşı okudu.

'YARALARIMIZI HEP BİRLİKTE SARACAĞIZ'

Törende konuşan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün Alanya'ya gelişini her yıl coşku ve heyecanla kutlarken, bu yıl büyük burukluk yaşıyoruz. Ülkemizde yüzyılın depremi diye tabir edilen afet yaşadık. Çok büyük kayıplar verdik. Çok acılar ve yıkımlar yaşadık. Deprem felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar, milletimize, ülkemize başsağlığı diliyorum. 18 Şubat 1935'de Alanya'yı ziyaret eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, tüm gazi ve şehitlerimizi bugünün anısına özlem ve minnetle anıyorum. Atatürk'ün bizlere Türk ulusuna bıraktığı en büyük erdem, yılmadan bıkmadan yorulmadan mücadele etmek ve çok çalışmaktır. Hep birlikte çok çalışarak, birlik ve beraberlik içinde mücadele ederek depremden etkilenen vatandaşlarımızın yaralarını saracağız dedi.

'ZOR GÜNLERİ ATLATACAĞIZ'

Yücel şunları söyled:

Gazi Mustafa Kemal'in ve yüce milletimizin kahramanca savaşarak bizlere kazandırdığı Kahramanmaraş'ı, '40 asırlık Türk yurdu düşman elinde esir bırakılamaz. Hatay benim şahsi meselemdir. Mutlaka alacağım' dediği Hatay'ı ve depremden etkilenen tüm şehirlerimizi devletimiz ve milletimiz büyük bir dayanışma ile el ele vererek yeniden imar edip, şehirleri insanlarımıza yeniden açacağız. Yıkılanı yapacak, yaralara merhem olarak irade Türk milletinde mevcuttur. El ele, gönül gönüle asla ümitsizliğe yılgınlığa düşmeden zor günleri de atlatacağız.