Aspendos'ta 23 Nisan Çocuk Şenliği

ANTALYA'nın Serik ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Aspendos Antik Tiyatrosu'nda Çocuk Şenliği düzenlendi.

Antalya Valiliği tarafından İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda tarihi Aspendos Antik Tiyatrosu'nda gerçekleştirilen şenliğe Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Serik Kaymakamı Cemal Şahin, Serik Belediye Başkanı Enver Aputkan, İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çalışkan, protokol, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Vali Ersin Yazıcı, öncelikle çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutladı. Türk çocuklarının çok şanslı olduğunu belirten Vali Yazıcı, Bundan 103 yıl önce Gazi Önder Mustafa Kemal Atatürk, Türk çocuklarına ve dünya çocuklarına ilk defa Çocuk Bayramı'nı armağan etti. Sevgili çocuklar bu ülke sizin. Bu ülkeyi size emanet edeceğiz. Şunu biliyoruz ki çocuklarımız, gençlerimiz Türkiye Cumhuriyeti'ni bizden daha yukarılara taşıyacak. Buna ve size olan inancımız tam. Bütün dünyaya örnek olacak şekilde Türk devletini yücelteceğiz. Bütün dünyaya adalet getireceğiz. Bütün dünyanın mazlumlarına Türk devleti, Türk gençliği ve Türk milleti olarak yardım etmeye devam edeceğiz. Bunu yapmak için sadece inanca ihtiyacımız var. O da bizde var. Damarlarımızdaki asil kan büyük Türk milletinin dünya devletleri içerisinde güçlü, adaletli ve yardımsever olmasını sağlayacaktır dedi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla temsili vali olan Z. Marsel- Z. Denizhan Öner İlkokulu 3/A sınıfı öğrencisi Bade Türkmen ise 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı coşku ile kutladıkları, Aspendos'ta bir arada olmaktan da çok mutlu olduklarını söyledi. Antalya ve çocukları çok seven Antalya Valisine teşekkür eden Türkmen, Öğretmen ve öğrenci arkadaşlarımız canla başla hazırlanmışlar. Güzel Antalya'm ve Antalya'nın güzel çocukları siz her güzelliğe ve her kutlamaya layıksınız diye konuştu.

Konuşmaların ardından program sinevizyon gösterisi ile devam etti. Halk oyunları ekiplerinin gösterileri sonrası şenlikte minik öğrenciler davul şov gösterisi ve müzik dinletisi eşliğinde oratoryo gösterisi yaptı. Çocukların görsel şovlarına, oyun ve gösterilerine Aspendos Antik Tiyatrosu'nu dolduranlar da cep telefonlarının ışıklarını yakarak eşlik etti. Program, şenliğe katılan çocukların hatıra fotoğrafı çektirmeleri ile sona erdi.